Απανθρακωμένοι σε αυτοκίνητα: Αυτοκτονία βλέπουν οι Αρχές

Έρευνες από άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στο καμμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στην παραλία του Καβουρίου την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017. Στις 05.17 η πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για φλεγόμενο αυτοκίνητο στην παραλία του Καβουριού, στη Βουλιαγμένη. Επί τόπου μετέβησαν έξι πυροσβέστες με δυο οχήματα και κατά την κατάσβεση εντόπισαν νεκρό άτομο. 
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Έρευνες από άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στο καμμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στην παραλία του Καβουρίου την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017. Στις 05.17 η πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για φλεγόμενο αυτοκίνητο στην παραλία του Καβουριού, στη Βουλιαγμένη. Επί τόπου μετέβησαν έξι πυροσβέστες με δυο οχήματα και κατά την κατάσβεση εντόπισαν νεκρό άτομο. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Έρευνες για τους δύο άνδρες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι. Ο ένας ήταν αδερφός ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και για τα δύο θύματα συγκλίνει η έως τώρα έρευνα για την ανακάλυψη των δύο απανθρακωμένων πτωμάτων σε δύο εντελώς καμένα αυτοκίνητα και δύο εντελώς διαφορετικές περιοχές τα ξημερώματα. Αρχικά, περίπου μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα, εντοπίστηκε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που είχε παραδοθεί στις φλόγες, επί της Λ. Σχιστού στο ύψος του Χαϊδαρίου.

Σύντομα στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που έσβησε την φωτιά και στο εσωτερικό της ανακάλυψαν ένα απανθρακωμένο πτώμα, όμως εντόπισαν και ένα πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και έτσι κάλεσαν αμέσως την Ασφάλεια, που ανέλαβε τις έρευνες αφού ήταν προφανές πλέον ότι η πυρκαγιά ξέσπασε με περιέλουση του αυτοκινήτου με αυτό το εύφλεκτο υγρό.

Και ενώ οι έρευνες στο σημείο βρίσκονταν σε εξέλιξη, περίπου μισή ώρα μετά τις 5 τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε και για ένα δεύτερο σταθμευμένο αυτοκίνητο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες στην Ακτή Βουλιαγμένης αυτή την φορά. Και σε αυτή την περίπτωση υπήρχαν ενδείξεις εμπρησμού και έτσι και γι αυτή την περίπτωση κλήθηκε η Ασφάλεια. Μέχρι στιγμής στην δεύτερη περίπτωση δεν έχει βρεθεί μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό όπως στην πρώτη, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι υπήρξε και ενδεχομένως με την φωτιά διαλύθηκε εντελώς.

Οι πρώτες ενδείξεις και τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, τείνουν να συνθέσουν το περιβάλλον μίας διαβολικής σύμπτωσης…

Η πρώτη εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί και στις δύο περιπτώσεις είναι πως και τα δύο θύματα είναι άντρες ηλικίας 50-60 ετών, κάτι που διαπιστώθηκε και κατά την νεκροψία νεκροτομή.

Το πρώτο θύμα στο Χαϊδάρι, αν προκύψει και με τεστ DNA, πως είναι ο κάτοχος του αυτοκινήτου, είναι οικογενειάρχης, ιδιωτικός υπάλληλος και μάλιστα αδερφός ανώτερου αξιωματικού της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ο οποίος κατά τραγική σύμπτωση βρέθηκε στο σημείο και αναγνώρισε και μόνος του αυτοκίνητου του αδερφού του… Το θύμα αν όντως ταυτοποιηθεί φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα τον τελευταίο καιρό. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε η ταυτοποίηση για τις Αρχές θεωρείται δεδομένη και για το τυπικό και μόνο μέρος πλέον αν θα γίνει τεστ DNA.

Το δεύτερο θύμα, που επίσης έχει πρακτικά ταυτοποιηθεί και για τυπικούς λόγους επίσης, ίσως γίνει τεστ DNA, είναι ο κάτοχος του αυτοκινήτου, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης κρεοπωλείου, στο κέντρο της Αθήνας και επίσης φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα.

Κανείς από τους δύο δεν έφερε ίχνη εγκληματικής ενέργειας και έτσι πλέον τη σκυτάλη των ερευνών από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, αναμένεται να την πάρουν οι Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και Νοτιοανατολικής Αττικής στην δεύτερη περίπτωση.

Από τις πινακίδες των αυτοκινήτων οι Αρχές έφτασαν στις οικογένειες των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων και το προφίλ των δύο αντρών δείχνει δύο απλούς καθημερινούς ανθρώπους που ουδεμία σχέση είχαν με τον κόσμο της νύχτας. Και για τους δύο προέκυψαν προανακριτικά στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα της αυτοχειρίας.

Η πορεία των ερευνών λοιπόν έδειξε ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστά περιστατικά με την ίδια κατάληξη, δηλαδή πιθανόν αυτοκτονίες και μάλιστα με αυτόν τον φρικτό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μυστήριο με δύο άτομα που βρέθηκαν απανθρακωμένα μέσα σε αυτοκίνητα

SHARE:

24Media Network