Απειλές δέχεται η διευθύντρια του δημοτικού που κατήγγειλε ενθάρρυνση μαθητών να βλέπουν ρατσιστικά βίντεο

1st Day of New School Year, in Pallini, Attica, on Sept. 12, 2016 / 1   ,  ,  12 , 2016
1st Day of New School Year, in Pallini, Attica, on Sept. 12, 2016 / 1 , , 12 , 2016 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Η διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου στη Λάρισα κλήθηκε από την αστυνομία και κατέθεσε. Σε ετοιμότητα καλεί τους γονείς ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σε περίπτωση που δεν γίνει σεβαστή η απόφαση του συλλόγου μας και επιχειρηθεί η φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βρίσκεται η κατάσταση στο 26ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας, στο οποίο ομάδα γονέων αρνούνται να δεχθούν τα προσφυγόπουλα.

Τις τελευταίες ώρες τα γεγονότα έχουν πάρει νέα τροπή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, κατά της διευθύντριας του σχολείου Κατερίνας Σταγιάννη διατυπώνονται ευθείες απειλές, ακόμα και κατά της ζωής της.

Σημειώνεται πως οι απειλές αυτές, αλλά και άλλες ύβρεις ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου, καταγράφονται δημόσια ακόμα και σήμερα στην επίσημη σελίδα με την επωνυμία του συλλόγου γονέων του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας στο Facebook, από μεγάλο αριθμό χρηστών.

Έτσι λοιπόν χρήστης του διαδικτύου γράφει, μεταξύ άλλων, για την κ. Σταγιάννη στη σελίδα του Συλλόγου γονέων στο facebook:

«Ας ενημερώσει κάποιος την κυρία ΣΤΑΓΙΑΝΗ ...ότι τα λόγια και οι πράξεις της συνιστούν ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποία σε καιρό κατοχής ( μετά την ανακοίνωση στη Βουλή ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από 24/11/11, και την απόκρυψη και μη ΕΚΔΙΚΑΣΗ της), η ΧΩΡΑ θεωρείται σε κατάσταση πολέμου ..και η υποστήριξη των εισβολέων ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ κατά το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ( άρθρο 7 παράγραφος 3 και την ΠΟΙΝΙΚΗ νομοθεσία για την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ σε καιρό πολέμου) ...ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ!!! Αρα ή με τα ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ της θα είναι ή με την Ελλάδα και τους ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Η απόφαση είναι δική της....όπως και οι συνέπειες αυτής!!»

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου

Κλήση από την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας δέχτηκε χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, η διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας Κατερίνα Σταγιάννη, ώστε να καταθέσει για όσα συμβαίνουν στο σχολείο της, αλλά και για τις δημόσιες καταγγελίες της που σχετίζονται με τα φαινόμενα ρατσιστικής ρητορικής και απειλών εναντίον της στην επίσημη σελίδα του συλλόγου γονέων του σχολείου στο διαδίκτυο.

Η διευθύντρια, όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκε την Τρίτη στην Ασφάλεια της Λάρισας και προχώρησε σε κατάθεση, ενώ στα χέρια της η αστυνομία φαίνεται να έχει έναν ολοκληρωμένο φάκελο με στοιχεία που υπάρχουν εδώ και καιρό.

Μεταξύ άλλων, οι αρχές μελετούν φωτογραφίες, βίντεο σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσωπικές απειλές αλλά και άλλες πληροφορίες που αφορούν την ρατσιστική δράση προσώπων στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται πως η ένταση του ρατσιστικής ρητορικής εναντίον και της κ. Σταγιάννη πήρε μεγάλες διαστάσεις και οδήγησε την αστυνομία να παρέμβει, μετά την επίσημη καταγγελία της ίδιας της διευθύντριας, που έστειλε στα ΜΜΕ και στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως βρίσκεται σε λειτουργία η ιστοσελίδα με την επωνυμία του συλλόγου γονέων, όπου αναρτώνται, μεταξύ άλλων, και βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου αγνώστου προελεύσεως.

Σε ετοιμότητα καλεί τους γονείς ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Εν τω μεταξύ, μετά την έκταση που πήρε το θέμα, ο Πρόεδρος του συλλόγου ενημερώνει τους γονείς για τα παρακάτω:

1. Η θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του συλλόγου, όπως αυτή εκφράστηκε με το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας, είναι «Να μην φοιτήσουν παιδιά προσφύγων στο σχολείο μας».

2. Δεν έχει καμία ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για το θέμα, παρά τα δημοσιεύματα και τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί αρμοδίως.

3. Εκφράζει την έντονη δυσφορία του για τον αποκλεισμό του συλλόγου μας κατά την άτυπη και κλειστή συνάντηση που έγινε στα γραφεία της περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης Θεσσαλίας, καθώς και για την παρουσία και τις θέσεις που παρουσίασε η Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Σταγιάννη, οι οποίες είναι εντελώς αντίθετες με τις αποφάσεις των γονέων του σχολείου μας. Τονίζουμε ότι οφείλει να σέβεται και να λαμβάνει υπόψη της τις αποφάσεις αυτές.

 5. Καλεί τους γονείς να βρίσκονται σε ετοιμότητα, στην περίπτωση που δεν γίνει σεβαστή η απόφαση του συλλόγου μας και επιχειρηθεί η φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας με αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διευθύντρια δημοτικού για πρόεδρο συλλόγου γονέων: Βάζει μαθητές να βλέπουν ρατσιστικά βίντεο

Λάρισα: Με κοινό ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο στηρίζει τα προσφυγόπουλα

Έντονη αντιπαράθεση στη Λάρισα για την ένταξη των προσφύγων στο σχολείο

SHARE:

24Media Network