Απειθαρχία Μητροπολιτών στα μέτρα κατά του κορονοϊού διαπίστωσε η Συνοδική Επιτροπή

Απειθαρχία Μητροπολιτών στα μέτρα κατά του κορονοϊού διαπίστωσε η Συνοδική Επιτροπή
Ιερέας (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Η Συνοδική Επιτροπή έκρινε απείθαρχους τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας.

Απειθαρχία διαπίστωσε η Συνοδική Επιτροπή για τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας, που φέρεται ότι δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού στις ιερές ακολουθίες του Πάσχα. Την ερχόμενη εβδομάδα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα αποφασίσει για πιθανές ποινές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι δύο ιερωμένοι παραπέμφθηκαν στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη επειδή δεν τήρησαν την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα έπρεπε να τηρηθούν κατά τις ακολουθίες του Πάσχα.

Οι Μητροπολίτες Κηθύρων και Αιτωλοακαρνανίας κατηγορούνται για ηθική αυτουργία, για μη τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων αλλά και του διαμορφωμένου για εφέτος ωραρίου των ιερών ακολουθιών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του Πάσχα, η έναρξη των ακολουθιών έγινε νωρίτερα λόγω της πανδημίας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε στις 9 το βράδυ αντί για τα μεσάνυχτα.

Οι δύο Μητροπολίτες είχαν αντιδράσει, με επιστολή τους προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ενημερώνοντας ότι δεν θα ακολουθήσουν τις σχετικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα