Απεργία: Χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα - Λένε "όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ"

Απεργία στα νοσοκομεία
Απεργία στα νοσοκομεία EUROKINISSI

Με 24ωρη παναττική απεργία, γιατροί και νοσηλευτές απαιτούν απόσυρση του νομοσχεδίου Γκάγκα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Καταγγέλουν ότι το νομοσχέδιο "ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία".

Παναττική 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα Δευτέρα (27/11) η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η Ομοσπονδία, στην ανακοίνωσή της τονίζει πως το παρόν νομοσχέδιο "ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας".

ADVERTISING

Παράλληλα, 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 μέχρι τις 15:00, έχει προκηρύξει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "το Νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας και ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται με μερική απασχόληση στα Νοσοκομεία. Οι ρυθμίσεις αυτές θα αυξήσουν περαιτέρω την ιδιωτική δαπάνη υγείας και την προκλητή ζήτηση υπηρεσιών".

"Διεκδικούμε την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Διεκδικούμε την αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Δημόσια Υγεία για να σταματήσουν οι πολίτες να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην καταθέσει προς ψήφιση το εν λόγω Νομοσχέδιο" καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα (28/11) στις 12:00 στη Βουλή ενώ για αύριο Τρίτη (29/11) έχει προκηρυχθεί νέα παναττική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

Την Πέμπτη (1/12) ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η ΟΕΝΓΕ καλεί σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στη 1:00μ.μ στη Βουλή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νοσοκομεία, Απεργία
SHARE:

24Media Network