Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη
Αστικό λεωφορείο Eurokinissi

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης (16/03) θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πώς θα κινηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αποφάσεις για συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη (16/03) λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Στα Λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ. ενώ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα απαιτηθεί πάνω από μία ώρα. Οι τελευταίες αναχωρήσεις από τις αφετηρίες αναμένονται από τις 20:00.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Μεταξύ 10:00 – 15:00 αναμένεται να κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ (οι ακριβείς ώρες θα ανακοινωθούν από την ΣΤΑΣΥ. Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε 24ωρη απεργία, ωστόσο τα μέσα θα κινηθούν κατά τις παραπάνω ώρες για την διευκόλυνση συμμετοχής των πολιτών στην συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ – ΟΣΥ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί, οι υπεύθυνοι να πληρώσουν. Απαιτούμε συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή» δηλώνουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας (και κατά πάσα πιθανότητα και των λεωφορείων της εταιρείας) δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια της Hellenic Train δεν πραγματοποιούνται από την 1 Μαρτίου ενώ από τις 15 Μαρτίου αναμένεται η δρομολόγηση λεωφορείων σε συγκεκριμένες γραμμές.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα από τις 00:01 ως τις 24:00.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα