Από τη Χιλή ως το Ηράκλειο: Γυναίκες ερμηνεύουν στα ελληνικά "ο βιαστής είσαι εσύ"

Από τη Χιλή ως το Ηράκλειο: Γυναίκες ερμηνεύουν στα ελληνικά "ο βιαστής είσαι εσύ"
FACEBOOK

Γυναίκες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και ερμήνευσαν, με ελληνικούς στίχους, το τραγούδι που γεννήθηκε στη Χιλή εναντίον της βίας κατά των γυναικών.

Η αρχή έγινε στη Χιλή από τη φεμινιστική συλλογικότητα LasTesis και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Βαλπαραΐσο. Στη συνέχεια το τραγουδι “ο βιαστής είσαι εσύ” ταξίδεψε σε Μεξικό, Παρίσι, Βαρκελόνη και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης. Το πρωί του Σαββάτου έφτασε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Γυναίκες με δεμένα τα μάτια τους συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δικαστικό μέγαρο της πόλης και με τύμπανα που κρατούσαν το ρυθμό τραγουδησαν σε ελληνικούς στίχους και χόρεψαν τον ύμνο εντάντια στη βία κατά των γυναικών.

"Η πατριαρχία μας δικάζει,
μας δικάζει από τη γέννα,
οι γυναίκες τιμωρούνται,
είναι η βία που δεν βλέπεις"

“Ο βιαστής είσαι εσυ” βροντοφώναξαν οι γυναίκες σε  απόλυτο συγχρονισμό.

Με κεντρικό σύνθημα "Ένας βιαστής στο δρόμο σας", το τραγούδι δημιουργήθηκε από τη χιλιανή φεμινιστική ομάδα #LasTesis και εξαπλώνεται όχι μόνο στη Χιλή, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Γυναίκες με τα μάτια δεμένα με μαύρο μαντήλι ενώνουν τις φωνές τους και καταγγέλλουν συλλογικά την πατριαρχία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χιλή
SHARE:

24Media Network