Από το απόγευμα η καθολική απαγόρευση για τα φορτηγά-Προσωρινή άρση κατά τόπους

Από το απόγευμα η καθολική απαγόρευση για τα φορτηγά-Προσωρινή άρση κατά τόπους
Αυτοκίνητα στους δρόμους Eurokinissi

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των φορτηγών έως τις 6 το απόγευμα στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο της Β.Ελλάδος, της Δ.Ελλάδος, σε Πελοπόννησο και Κρήτη.

Το ψυχρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει ήδη τη χώρα, εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις από τα βόρεια προς τα νότια.

Ως γνωστόν με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. έχει απαγορευθεί η κίνηση των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.

Βάσει των νεότερων στοιχείων, ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των ως άνω φορτηγών έως την 18:00 – 6η ώρα το απόγευμα- στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο στις ακόλουθες οδικές αρτηρίες:

  • Ιονία οδό, Εγνατία οδό, εθνική οδό Προμαχώνα-Θεσσαλονίκης, ΠΑΘΕ από Ευζώνους έως Λάρισα (κόμβος Νίκαιας), Ολυμπία οδό, Μωρέα (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα), Ε65 –τμήμα Ξυνιάδα έως Καλαμπάκα.
  • Από Λάρισα-κόμβο Νίκαιας έως Αθήνα συνεχίζει και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των εν λόγω φορτηγών.
  • Επισημαίνεται ότι μετά τις 6 το απόγευμα απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των ως άνω φορτηγών σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους και το εθνικό οδικό δίκτυο.
  • Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου από τις 6 το απόγευμα σήμερα έως αύριο τα μεσάνυχτα σε όλος το μήκος της Αττικής Οδού, της Περιφερειακής Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω. Επιπλέον αίρεται προσωρινά μέχρι σήμερα τις 6 το απόγευμα η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και στα δύο ρεύματα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου (από την χ/θ 23,70-Αερογέφυρα Μάνδρας).
  • Βάσει των νεώτερων στοιχείων, ανακοινώνεται επίσης ότι επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των ως άνω φορτηγών έως την 21:00 – 9η ώρα το βράδυ – στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Κρήτης: Επισημαίνεται ότι μετά τις 9 το βράδυ απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των ως άνω φορτηγών στο παραπάνω δίκτυο.

Σύμφωνα λοιπόν και με την προηγούμενη ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι:

  • Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας θα απαγορεύσουν την κίνηση φορτηγών οχημάτων άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου στο εθνικό οδικό δίκτυο έως αύριο τα μεσάνυχτα.
  • Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.
  • Όλα τα οχήματα που δεν φέρουν ειδικά ελαστικά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν εφοδιασθεί με αλυσίδες.
  • Καλούνται οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερώνονται συνεχώς πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδιού από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και το διαδίκτυο. Οι κατά τόπους Αρχές θα ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Τροχαία και η Πυροσβεστική, βρίσκονται ήδη στους δρόμους για να συντονίσουν και να συνδράμουν. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες τους με συναίσθηση ευθύνης. Να είναι σίγουροι πως γνωρίζουν να τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες, να βεβαιώνονται πως τα οχήματά τους έχουν επάρκεια καυσίμων.

Η Πολιτεία, ο κρατικός μηχανισμός με τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Από τους πολίτες ζητείται σεβασμός στα καιρικά φαινόμενα και οδική συμπεριφορά με ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα