Από το πρωί εξελίσσεται η δοκιμαστική αποστολή μηνυμάτων από τον “112”

Από το πρωί εξελίσσεται η δοκιμαστική αποστολή μηνυμάτων από τον “112”
Πρώτη πιλοτική δοκιμή του αριθμού "έκτακτης ανάγκης" 112 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη Eurokinissi

Από τον Μάιο έχουν ξεκινήσει δοκιμές και θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι να ρυθμιστούν τυχόν δυσλειτουργίες και να γίνουν οι ανάλογες προσαρμογές - Σήμερα γίνεται μία δοκιμαστική αποστολή μηνύματος από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Από το πρωί έως και αυτή την ώρα εκτελούνται δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερακάκη, σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Πρώτη πιλοτική δοκιμή του αριθμού "έκτακτης ανάγκης" 112 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη Eurokinissi

Το μήνυμα αυτό ενδεχομένως το έχουν λάβει σήμερα όσοι έχουν κινηθεί πέριξ του Χαλανδρίου και της Κατεχάκη και σε αυτό υπάρχει η ένδειξη: «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση», με την υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος. Το μήνυμα συνοδεύεται με σειρήνα και σχετικό ηχητικό μήνυμα το οποίο προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα.

Είχε προηγηθεί μία ανάλογη δοκιμή των Μάιο και οι επόμενες προγραμματισμένες δοκιμές ήταν πριν έναν μήνα και σήμερα. Θα ακολουθήσουν νέες δοκιμές στην Περιφέρεια με διάφορα σενάρια για αυτό και έχει συσταθεί μία ομάδα που θα τρέχει αυτά τα «σενάρια», (σεισμού, πλημμύρες φωτιές, ληστείες κλπ.) και θα εκτελούνται με σκοπό να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και ρυθμίσεις στις κεραίες σε όλη την χώρα.

Στόχος είναι οι προσαρμογές στο σύστημα να συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο που αναμένεται να λειτουργήσει με τις δυνατότητες γεωεντοπισμού κλήσεων και της αποστολής εξερχόμενων μηνυμάτων από την Πολιτική Προστασία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα το «112», λειτουργεί απλά σαν ένα κέντρο χωρίς δυνατότητες γεωεντοπισμού που είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για τα Σώματα Ασφαλείας και την Πολιτική Προστασία.

Εν ολίγοις μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές σε όλη την χώρα και είναι σε θέση να λειτουργήσει ομαλά ο «112», θα μπορεί για παράδειγμα κάποιος που βρίσκεται σε ανάγκη να καλεί και ακόμα και αν δεν γνωρίζει που βρίσκεται, με το σύστημα γεωεντοπισμού να εντοπίζεται αυτόματα και με ακρίβεια. Μόνο που ειδικά για αυτή την λειτουργία χρειάζονται πολλές ρυθμίσεις στο σύστημα, ώστε να λειτουργεί όντως με ακρίβεια.

Επίσης όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες σε μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα μπορεί η Πολιτική Προστασία να προειδοποιεί εγκαίρως τους πολίτες και να στέλνει οδηγίες προετοιμασίας και προφύλαξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα