Αποχωρούν οι αγρότες από τα μπλόκα

Υποδοχή των τρακτέρ και των αγροτών που συμμετείχαν στην πορεία της Αθήνας στο μπλόκο της Νίκαιας στην Λάρισα την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Υποδοχή των τρακτέρ και των αγροτών που συμμετείχαν στην πορεία της Αθήνας στο μπλόκο της Νίκαιας στην Λάρισα την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Αποχώρηση των τρακτέρ και των γεωργικών μηχανημάτων από το μπλόκο Νίκαιας, μετά την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων. Ποια άλλα μπλόκα ανοίγουν

Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, η οποία είχε ξεκινήσει ήδη, από χθες, σταδιακά λόγω του μεγάλου αριθμού γεωργικών μηχανημάτων που βρίσκονται στον συγκεκριμένο μπλόκο.

Η εθνική οδός έπειτα από 39 ημέρες είναι «καθαρή» στο συγκεκριμένο σημείο και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη μέρα που είχε στηθεί το συγκεκριμένο μπλόκο, η κυκλοφορία επί του ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας είχε διακοπεί λόγω του μεγάλου όγκου των τρακτέρ που είχαν συρρεύσει εκεί.

Οι αγρότες έλαβαν χθες την απόφαση να αποχωρήσουν, με τον Βαγγέλη Μπούτα να δηλώνει: «Ο αγώνας ούτε σταματάει ούτε αναστέλλεται. Απλά, όπως αποφασίσαμε όλα τα μπλόκα από αύριο αλλάζει η μορφή πάλης. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και με το όπλο παραπόδα».

Οι αγρότες αναμένουν από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και βρίσκονται σε επαγρύπνηση, όταν κατατεθεί προς ψήφιση το ασφαλιστικό, να κατέβουν μαζικά στην Αθήνα.

Ανοιχτοί είναι πλέον οι δρόμοι και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας διεξάγεται απρόσκοπτα, μετά την αποχώρηση των τρακτέρ από τα αγροτικά μπλόκα.

Στις Μικροθήβες, που ήταν το τελευταίο "εν ενεργεία" μπλόκο σε όλη την Θεσσαλία, οι αγρότες πραγματοποίησαν συνέλευση και αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Απο τις 11 το πρωί άρχισε και η συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ και των γεωργικών μηχανημάτων, που, από τις 21 Ιανουαρίου, είχαν κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Οι δρόμοι και οι παράδρομοι γύρω από το μπλόκο των Μικροθηβών είναι πλέον ανοιχτοί και δόθηκαν στην κυκλοφορία, μετά από παρέμβαση της Πυροσβεστικής που καθάρισε και επλυνε τα οδοστρώματα των οδών.

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι, στην 'Αρτα και το Λούρο της Πρέβεζας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν από τα μπλόκα που είχαν στήσει επί 40 ημέρες στην περιοχή.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν συμβολική πορεία με τα τρακτέρ, στην πόλη της 'Αρτας, αλλά και στην κωμόπολη Λούρος, για να επισημάνουν, όπως τόνισαν, ότι αποχωρούν με την υπόσχεση πως θα επιστρέψουν εάν δεν ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση όλα τα αιτήματαά τους.

Ωστόσο, η Παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων - αλιέων- γεωτεχνικών, ξεκινά εξορμήσεις ενημέρωσης, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη πραγματοποίηση ανοιχτής συνέλευσης το επόμενο διάστημα και εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν υποχωρούμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Το επόμενο διάστημα μέχρι τη κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, οργανώνουμε μέτωπο αγροτοκτηνοτρόφων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, νεολαίας και αυτοαπασχολούμενων. Να συμμετέχουμε όλοι στη 48ωρη απεργία που έχει ήδη προκηρυχθεί. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, για την ανατροπή των προτάσεων της κυβέρνησης».

Σημειώνεται ότι η Παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα έχει συμφωνήσει με το πλαίσιο αιτημάτων το οποίο έχει αποφασιστεί στη πανελλαδική συνέλευση, ως αιτήματα αναγκαία για την επιβίωση.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αγρότες από το Κιλελέρ: Θα είμαστε σε επαγρύπνηση, με το όπλο παραπόδα

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και αποχωρούν από το μπλόκο των Μικροθηβών

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες

SHARE:

24Media Network