Απολογήθηκαν οι τρεις πιστολέρο της Μανωλάδας: Ήμασταν σε αυτοάμυνα

Απολογήθηκαν οι τρεις πιστολέρο της Μανωλάδας: Ήμασταν σε αυτοάμυνα

Στον εισαγγελέα οι επιστάτες και το αφεντικό της φυτείας στη Μανωλάδα -Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι τους

Στον ανακριτή Αμαλιάδας οδηγήθηκαν για να απολογηθούν πριν από λίγο οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον αλλοδαπών εργατών στην Μανωλάδα Ηλείας.

Εναντίον των τριών συλληφθέντων η εισαγγελέας Αμαλιάδος έχει ασκήσει ποινικές διώξεις, για εμπορία ανθρώπων κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Οι δράστες ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στο έδαφος για εκφοβισμό των 200 περίπου μεταναστών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί ζητώντας τα δεδουλευμένα των τελευταίων έξι μηνών.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων, ο δικηγόρος του 39χρονου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο πελάτης τους αρνείται την εμπλοκή του στο περιστατικό και πρόσθεσε ότι οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά.

Ο δικηγόρος του 21χρονου και του 27χρονου, ανέφερε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε υπήρχε σκοπός να γίνει ζημιά. Ακόμη υποστήριξε ότι δεν ευθύνονται οι κατηγορούμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών. Για τις συνθήκες της σύλληψης των δύο εκ των τριών σημείωσε ότι, ο ίδιος είχε ενημερώσει την Αστυνομία, πως επρόκειτο να παραδοθούν, αλλά ακολούθησε η σύλληψη μέσα στο γραφείο του.

Πριν από λίγη ώρα οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Αμαλιάδας για να απολογηθεί ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας φράουλας όπου συνέβη το μακελειό στη Μανωλάδα και εργοδότης των τριών επιστατών.

Αυτή την ώρα απολογείται και εξετάζεται μαζί με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, οι επιστάτες αρχικώς αρνήθηκαν να πληρώσουν τους εργάτες, τους έδωσαν εντολή να φύγουν από τον χώρο που είχαν συγκεντρωθεί κι όταν αυτοί δεν διαλύθηκαν, τότε πήγαν και έφεραν τα δύο κυνηγετικά όπλα και το πιστόλι, με τα οποία πυροβόλησαν εναντίον τους.

Με πληροφορίες από: ilialive

SHARE:

24Media Network