Αποστολή στη Λέσβο: Η 30μελής οικογένεια Αμπντάλα από τη Συρία και η διάσωση ενός βρέφους μόλις 5 ημερών

Αποστολή στη Λέσβο: Η 30μελής οικογένεια Αμπντάλα από τη Συρία και η διάσωση ενός βρέφους μόλις 5 ημερών

Αποστολή στη Μυτιλήνη του NEWS 247 σε συνεργασία με το Eirinika.gr και την Ειρήνη Νικολοπούλου. Ο φωτογραφικός φακός βρίσκεται μπροστά την ώρα που δεκάδες Σύροι πρόσφυγες πάτησαν στο ελληνικό νησί (pics+vids)

Η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου βρίσκεται στη Λέσβο, από όπου μεταδίδει όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό νησί που δέχεται και το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων. Η αποστολή του NEWS 247 και των eirinika.gr στο νησί, έγινε μάρτυρας μιας διάσωσης από εκείνες που έχουν γίνει ρουτίνα στις αρχές και τους εθελοντές που βρίσκονται εκεί. Μια πολυμελής οικογένεια, 30 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένα νεογέννητο μωρό καταφέρνουν να πατήσουν σε ελληνικό έδαφος και είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό.

 

Το μωρο έμοιαζε στην αρχή να μην αναπνέει, όμως ο γιατρός και η νοσοκόμα των Γιατρών χωρίς Σύνορα το συνέφεραν. Οι Σύροι αποβιβάζονται από το καράβι της Frontex που τους περισυνέλεξε. Αφού οι ανθρωπιστικές οργανώσεις τους μοίρασαν μπουκάλια με νερό και με είδη πρώτης ανάγκης.

Γνωρίστε την οικογένεια Αμντάλα

 

Μετά την Οδύσσειά τους και τη διαφυγή από το πεδίο των μαχών, τα μέλη της οικογένειας Αμπντάλα χαμογελούν που βρίσκονται στην Ελλάδα και νιώθουν πλέον ασφαλείς. Όλοι τους είναι  υπερευτυχισμένοι που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα ασφαλείς, ενώ δεν κρύβουν πως επιθυμία τους είναι να φτάσουν στην Γερμανία.

 

Σε αυτό το βίντεο η οικογένεια Αμπντάλα μας συστήνεται:

Ο νεαρός Αμντούλ ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή

 

Η Ειρήνη Νικολοπούλου μίλησε και με τον 18χρονος Αμπντούλ, ηλεκτρονικό υπολογιστών που θέλει να πάει στην Γερμανία μαζί την οικογένεια του! ”Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, θα έχω μια καλύτερη ζωή χωρίς πολέμους”. Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα