ΑΠΘ: Οργή φοιτητών για την πτώση του 19χρονου – Ζητούν την παραίτηση του πρύτανη

ΑΠΘ: Οργή φοιτητών για την πτώση του 19χρονου – Ζητούν την παραίτηση του πρύτανη
thesstoday

Συγκέντρωση φοιτητών έξω απο το γραφείο του πρύτανη του ΑΠΘ, μετά τον τραυματισμό του 19χρονου που έπεσε απο το παράθυρο. Με πανό και συνθήματα ζήτησαν παραιτήσεις. Μικροένταση με την αστυνομία.

Σε κινητοποίηση προχώρησαν οι φοιτητές του ΑΠΘ με αφορμή την πτώση του 19χρονου από παράθυρο δευτέρου ορόφου, το απόγευμα της Τρίτης.

Δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν εντός του αμφιθεάτρου όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό και ζήτησαν εξηγήσεις από τον κοσμήτορα της σχολής, Παναγιώτη Γκλαβίνη.

Παράλληλα οι φοιτητές ανήρτησαν πανό μέσα στην αίθουσα και ζήτησαν τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων και προσλήψεις καθηγητών, αναφέρει το Thesstoday.

thesstoday

thesstoday

Λίγη ώρα αργότερα οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν εξω από το γραφείο του πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου. Με πανό και συνθήματα ζήτησαν την παραίτηση του πρύτανη και Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, Παναγιώτη Γκλαβίνη.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώθηκε ένταση έξω από το κτίριο όταν ομάδα περίπου 15 ατόμων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ. Οι άνδρες της αστυνομίας απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης κάτι που προκάλεσε την διαμαρτυρία καθηγητών.

Το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Παπαιωάννου ανέφερε οτι “όσοι έχουμε υπάρξει φοιτητές σε μεγάλα αμφιθέατρα, έχουμε βρεθεί στη θέση αυτού του παιδιού”. Προσθεσε οτι οι συνθήκες δεν είναι “χθεσινό πρόβλημα”, το οποίο απέδωσε στην έλλειψη ακαδημαϊκού προσωπικού, αν κι έκανε λόγο για εξορθολογισμό απο το 2019-2020.

Ο πρύτανης δήλωσε άγνοια για το εάν έχουν συμπτυχθεί τα τμήματα της σχολής και είπε οτι είναι θέμα του κοσμήτορα κάθε σχολής.

Η πορεία της υγείας του φοιτητή εξελίσσεται ομαλά, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό.  Ο 19χρονος φέρει κάταγμα στον καρπό του δεξιού χεριού, όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας και ρωγμώδες κάταγμα στην κνήμη του δεξιού ποδιού, που εκτιμάται από τους γιατρούς, πιθανώς για την τοποθέτηση νάρθηκα.

Μετά την ολοκλήρωση των απεικονιστικών, νευρολογικών και άλλων εξετάσεων που του έγιναν χθες και οι οποίες ήταν «καθαρές», ο φοιτητής εισήχθη για προληπτικούς λόγους στη Δ’ Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στη Voria.gr, ο νεαρός δευτεροετής φοιτητής βρισκόταν εντός αίθουσας στον δεύτερο όροφο της ΝΟΠΕ, σε μάθημα που αφορούσε το Ενοχικό Δίκαιο και το οποίο δίδασκε καθηγήτρια.

Όπως καταγγέλουν οι αυτόπτες μάρτυρες, εντός της αίθουσας του μαθήματος επικρατούσε συνωστισμός, με τους φοιτητές να κάθονται ακόμη και στους διαδρόμους αλλά και στα περβάζια παραθύρων ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα