Αρχηγείο Λιμενικού: "Ανυπόστατο" το τουρκικό δημοσίευμα για την τραγωδία με παράνομους μετανάστες

Αρχηγείο Λιμενικού: "Ανυπόστατο" το τουρκικό δημοσίευμα για την τραγωδία με παράνομους μετανάστες

Τι απάντησε το Αρχηγείο του Λιμενικού, τουρκικό δημοσίευμα, που κάνει λόγο για τραγωδία με παράνομους μετανάστες, με ευθύνη της ελληνικής πλευράς

Την έντονη αντίδραση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, έχει προκαλέσει δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο, που κάνει λόγο περί νέας τραγωδίας με λαθρομετανάστες κοντά στις ακτές του Τσεσμέ, με ευθύνη της ελληνικής πλευράς.

Στο δημοσίευμα, που χαρακτηρίζεται από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ψευδές και ανυπόστατο, παρουσιάζει μαρτυρία παράνομου μετανάστη, που αναφέρει ότι το «Ελληνικό Λιμενικό Σώμα αφού συνέλαβε ορισμένους λαθρομετανάστες, τους έβαλε χειροπέδες και τους έριξε στη θάλασσα σε απόσταση 150 μ. από τη ξηρά».

«Δημοσιεύματα αυτού του περιεχομένου αποβλέπουν να πλήξουν το κύρος του Λιμενικού Σώματος, να κάμψουν το ηθικό του προσωπικού του, να επιδεινώσουν τις άριστες σχέσεις με τις ομόλογες αρχές της γείτονος Τουρκίας και εντέλει, να υπονομεύσουν το ρόλο της Ελλάδος ως "Ακρίτα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου.

«Στους συντάκτες παρόμοιων δημοσιευμάτων αντιτείνουμε την πρόσφατη έκθεση κλιμακίου αξιολογητών Schengen και δηλώσεις σειράς ευρωπαϊκών αξιωματούχων, οι οποίοι επανειλημμένα έχουν εξάρει την άψογη επίδοση του σώματος στο δύσκολο έργο της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και ειδικά στο πλαίσιο της επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ανατολικό Αιγαίο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ 13 παράνομοι μετανάστες περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού στη νησίδα «ΝΙΜΟΣ» στο ανατολικό Αιγαίο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης όπου φιλοξενούνται προσωρινά.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network