Άρχισε η αποχώρηση των προσφύγων από τα Διαβατά

Άρχισε η αποχώρηση των προσφύγων από τα Διαβατά
MOTIONTEAM

Σε διαδικασία αποχώρησης από τα Διαβατά άρχισαν να μπαίνουν ομάδες προσφύγων στα Διαβατά. Τι δηλώνει ο Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Ελλάδας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αποχώρησε από τη δομή φιλοξενίας των Διαβατών το πρώτο λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες που δέχθηκαν να επιστρέψουν στις δομές τους, έπειτα από τις διαπραγματεύσεις με τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκο Ράγκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 44 άτομα επιβιβάστηκαν οικειοθελώς, τα οποία θα μεταφερθούν στην Άρνισσα, την Έδεσσα και τα Ιωάννινα. Επιπλέον 30 άτομα περιμένουν να καταγραφούν για να φύγουν.

Ένα βαν βρίσκεται σε ετοιμότητα για να μεταφέρει όσους πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν σε δομές που βρίσκονται σε κοντινά σημεία. Στον αντίποδα, συνεχίζονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό των προσφύγων και των μεταναστών που παραμένουν στον άτυπο καταυλισμό.

ADVERTISING

Τα άτομα συγκεντρώνονται ανά εθνικότητες και παραθέτουν απόψεις για το πώς πρέπει να κινηθούν και αν χρειάζεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι δηλώσεις του Νίκου Ράγκου στους δημοσιογράφους

Πηγή: 

voria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαβατά: Παραμένουν για τρίτη μέρα στον άτυπο καταυλισμό οι πρόσφυγες

Σκηνές για δεύτερο βράδυ έστησαν πρόσφυγες στα Διαβατά - Αποχώρησαν από τον Σταθμό Λαρίσης

SHARE:

24Media Network