Άρειος Πάγος: Αυτόφωρο για την προστασία του περιβάλλοντος

Άρειος Πάγος: Αυτόφωρο για την προστασία του περιβάλλοντος
Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μία μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο, κατα την άφιξή τους στον Άρειο Πάγο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, όπου αναμένεται να εκδοθεί από το Ποινικό Τμήμα η απόφαση για την έκδοση τους ή μη. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Λίγο πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε εγκύκλιο για την προστασία του περιβάλλοντος

Εγκύκλιο προς όλα τα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την προστασία του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας τη δυνατότητα σύλληψης των δραστών στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

“Ενόψει της θερινής περιόδου, που οι προσβολές από πυρκαγιές, απόρριψη λυνάτων, εκπομπή ρύπων κλπ εμφανίζουν ένταση, υπενθυμίζουμε την υποχρέωση τήρησης των σχετικών εγκυκλίων και παρακαλούμε για το αυτονόητο, αδιάληπτο ενδιαφέρον σας στην πρόληψη και στον κολασμό αξιοποίνων πράξεων κατά του περιβάλλοντος” αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι υπαίτιοι των αυτόφωρων εγκλημάτων θα πρέπει να συλλαμβάνονται και στην περίπτωση διάπραξης πλημμελημάτων να παραπέμπονται σε δίκη.

Στις οδηγίες της ανώτατης Εισαγγελίας για την αντιμετώπιση της προσβολής του περιβάλλοντος, καταγράφονται τέλος, οι διατάξεις του Συντάγματος για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος καθώς και το ποινικό οπλοστάσιο της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα