Αρσάκειο: Σε μήνυση κατά του σχολείου προχωρά η οικογένεια του 15χρονου – Ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων γονείς και μαθητές

Αρσάκειο: Σε μήνυση κατά του σχολείου προχωρά η οικογένεια του 15χρονου – Ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων γονείς και μαθητές
Θύμα bullying και κακοποίησης σε σχολείο (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Συνεδρίασε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης το αρμόδιο όργανο που ερευνά την υπόθεση του άγριου bullying σε βάρος του 15χρονου μαθητή.

Συνεδρίασε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης το αρμόδιο όργανο του Αρσακείου για την υπόθεση άγριου bullying σε βάρος του 15χρονου μαθητή, με τους εμπλεκόμενους μαθητές και οι γονείς να βρίσκονται ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του ιδιωτικού Γυμνασίου, στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους μαθητές, τους κηδεμόνες τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε η Διοίκηση του Γυμνασίου από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς. Τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο. Τον πειράζαμε και τη συγκεκριμένη μέρα και, έτσι, για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του 5-6 παιδιά, τον δέσαμε με τη πετονιά, αλλά ξέφυγε λίγο η κατάσταση”, ισχυρίζονται οι έξι μαθητές στην κατάθεσή τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οικογένεια του 15χρονου θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του σχολείου την ίδια ώρα που ο εισαγγελέας επέστρεψε την δικογραφία στο τμήμα ανηλίκων για περαιτέρω έρευνα.

Ο συνήγορος του 15χρονου μαθητή, χθες, Μεγάλη Δευτέρα τόνισε ότι το παιδί, μετά την επιστροφή του στο σχολείο, δέχεται εκ νέου bullying ως ο καταδότης που κινητοποίησε νομική διαδικασία για την τιμωρία των συμμαθητών του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα