Άρση μέτρων: Κίνηση σε λιμάνια και διόδια χωρίς ελέγχους μετά από 6 μήνες

Άρση μέτρων: Κίνηση σε λιμάνια και διόδια χωρίς ελέγχους μετά από 6 μήνες
Στο λιμάνι του Πειραιά -

Με το που άνοιξαν οι υπερτοπικές μετακινήσεις πολλοί Αθηναίοι γέμισαν τις βαλίτσες και πέρασαν τα διόδια αλλά και τις μπουκαπόρτες των πλοίων.

Μετά απο 6 μήνες, μπορούμε επιτέλους να ταξιδέψουμε εκτός πόλεων. Απο σήμερα αίρεται το μέτρο της απαγόρευσης των υπεροτπικών μετακινήσεων και απο νωρίς το πρωί ταξιδιώτες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα, πλοία και λεωφορεία.

Το πρωί το λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου έφυγαν οι πρώτοι ταξιδιώτες για τα νησιά, επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ανακοίνωσε αυξηση της πληρότητας στο 85%.

Στο λιμάνι του Πειραιά -

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη κυρίως στην πύλη απ όπου φέυγουν τα πλοία για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Πώς ταξιδεύουμε προς τη νησιωτική Ελλάδα

Υπενθυμίζεται οτι από σήμερα, εφαρμόζεται η ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού, γεγονός που υποχρεώνει μεν τους πολίτες να φέρουν υποχρεωτικά βεβαίωση που θα επιδεικνύουν μαζί με το εισιτήριό τους, ωστόσο αυτό θα γίνεται με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

Όποιος θέλει να ταξιδέψει προς και από τα ελληνικά νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει μαζί με το εισιτήριό του να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών (εναλλακτικά rapid test ή self test 24 ωρών), ή διαφορετικά να υπάρχει μία βεβαίωση νόσησης 2 ως 9 μήνες μετά από αυτή.

Χωρίς ελέγχους τα διόδια

Χωρίς έλεγχο για βεβαιώσεις και self τεστ περνούν τα αυτοκίνητα από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Το πρωί δεν παρουσιάστηκε μποτιλιάρισμα, ωστόσο αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση μετά το μεσημέρι όταν πολλοί αναμένεται να ξεκινήσουν προς τα χωριά τους για να περάσουν το σαββατοκύριακο.

Κίνηση παρουσιάστηκε και στον σταθμό των ΚΤΕλ του Κηφισού απ’ όπου αρκετοί αναχώρησαν για τους τόπους καταγωγής τους ή τα εξοχικά τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα