Άρτα: Κατέρρευσε ξύλινη γέφυρα σε πάρκο που επισκέπτονται εκατοντάδες πολίτες – Βίντεο

Άρτα: Κατέρρευσε ξύλινη γέφυρα σε πάρκο που επισκέπτονται εκατοντάδες πολίτες – Βίντεο
Κατάρρευση ξύλινου γεφυριού στην Άρτα Facebook@Πέτρος Γ. Στασινός

Από θαύμα δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός όταν ξύλινο γεφυράκι που βρίσκεται στο Παραλίμνιο Πάρκο της Άρτας, σε κεντρικό σημείο της πόλης, κατέρρευσε on camera λόγω φθοράς. Η απάντηση του Δήμου.

Θύελλα αντιδράσεων και αρκετή ανησυχία έχει προκαλέσει η κατάρρευση ενός ξύλινου γεφυριού που βρισκόταν στο Παραλίμνιο Πάρκο της Άρτας, σε ένα πάρκο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και το οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες και οικογένειες με παιδιά.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη στιγμή της κατάρρευσης του γεφυριού, ευτυχώς χωρίς εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται κανείς πάνω σε αυτό.

Το γεφύρι, όπως αναφέρει το epiruspost.gr, είχε σταματήσει να χρησιμοποιείται χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία ενημερωτική πινακίδα που να απογορεύει τη χρήση του ή αποκλεισμός του, σύμφωνα με όσα μαρτυρούν κάτοικοι που επισκέπτονται το σημείο.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας, τη στιγμή που στο πάρκο βρισκόταν δεκάδες μικροί και μεγάλοι, ο χώρος αποκλείστηκε και τοποθετήθηκαν απαγορευτικές κορδέλες, ενώ είναι άγνωστο εάν το συγκεκριμένο γεφύρι είχε συντηρηθεί από την κατασκευή του και μέχρι πρόσφατα.

Η απάντηση του Δήμου Αρταίων

Με ανάρτηση στο Facebook, ο Δήμος Αρταίων επισήμανε πως το γεφυράκι κατέπεσε λόγω φθοράς, τονίζοντας πως ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες, παρά το γεγονός, όπως προαναφέρθηκε, ότι δεν υπήρχε καμία ενημερωτική πινακίδα που να απαγορεύει τη διέλευσή του.

Ενημερώνουμε τους πολίτες, πως το μικρό γεφυράκι του Παραποτάμιου Πάρκου, κατέπεσε σήμερα, λόγω φθοράς. Το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες απο τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως αποδεικνύεται και από αστυνομικά έγγραφα. Οι υπηρεσίες μας είχαν εκκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης πριν τη σημερινή εξέλιξη, η οποία προφανώς θα επαναξιολογηθεί“, ανέφερε αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου.

Όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις κατοίκων της πόλης, η κατάρρευση του γεφυριού δεν έγινε μέσα σε μία ημέρα, αφού επανειλλημένα οι κάτοικοι και μάλιστα από τα μέσα Γενάρη, είχαν προειδοποιήσει πως το γεφύρι είναι ακατάλληλο για χρήση καλώντας τους υπεύθυνους του δήμου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα