ΑΣΕΠ: Τι αναφέρει το εξώδικο των υποψηφίων για τον διαγωνισμό της 4ης Μαρτίου – Οι παρατυπίες

ΑΣΕΠ: Τι αναφέρει το εξώδικο των υποψηφίων για τον διαγωνισμό της 4ης Μαρτίου – Οι παρατυπίες
ΑΣΕΠ EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εστάλη το εξώδικο 130 και πλέον υποψηφίων για τον διαγωνισμό της 4ης Μαρτίου του ΑΣΕΠ. Αναλυτικά τα λάθη και οι παρατυπίες που καταγγέλλουν. Τι ζητούν.

Περισσότεροι από 130 υποψήφιοι του ΑΣΕΠ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού διαπίστωσαν δυσλειτουργίες που κατά τη γνώμη τους θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της διαδικασίας, απέστειλαν εξώδικο μέσω του δικηγόρου τους την Παρασκευή (24/03) προς το γραφείο προέδρου του ΑΣΕΠ, το οποίο κοινοποιείται, μάλιστα, και στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Στην εξώδικη δήλωσή τους, όπως είχε αναδείξει το NEWS24/7 σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι υποψήφιοι επισημαίνουν μια σειρά από σοβαρά λάθη και παρατυπίες, που έχουν να κάνουν, κυρίως, με τα χρονικά όρια τα οποία από εξεταστικό τμήμα σε εξεταστικό τμήμα διέφεραν, αλλά και με τη διόρθωση θέματος στην ενότητα των δεξιοτήτων, η οποία δεν δόθηκε στο σύνολο των υποψηφίων, αφού πολλοί είχαν ήδη αποχωρήσει από τα κέντρα.

Οι υποψήφιοι επισημαίνουν στο εξώδικό τους πως ο διαγωνισμός δεν έλαβε χώρα σε συνθήκες ισότητας, διαφάνειας και αντικειμενικότητας για όλους τους διαγωνιζόμενους κάτι που οδηγεί αναπόδραστα σε καταστρατήγηση, φαλκίδευση και παραβίαση της αξιοκρατίας”. Αναφέρουν, επίσης, πως “οι πλημμέλειες είναι ουσιώδεις και δεν επιδέχονται απλή συμπλήρωση ή διόρθωση”, επομένως “επιβάλλεται να ακυρωθεί και να επαναληφθεί ο διαγωνισμός”.

Οι παρατυπίες που επισημαίνονται

Ενδεικτικά, αναφέρουμε παρακάτω τις παρατυπίες που επισημαίνονται στο εξώδικο των υποψηφίων:

  1. Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης του διαγωνισμού ήταν στις 9.00 εν τούτοις σε κάποια κέντρα ξεκίνησε η εξέταση μετά τις 9.00, ακόμα και στις 10.10 ή και μετά τις 11.00.
  2. Στα θέματα του αριθμητικού συλλογισμού λόγω κακής ποιότητας εκτύπωσης δεν φαίνονταν τα σκιασμένα τμήματα γεγονός που κατ’ ουσίαν ισοδυναμεί με λάθος διατύπωση της εκφώνησης. Συγκεκριμένα δεκαεπτά (17) ερωτήσεις δεν είχαν την απαραίτητη σκίαση που υποδείκνυε τον συσχετισμό μεταξύ των αριθμών γεγονός που ήταν αναγκαίο για την επίλυσή τους. Η λύση που έδωσε το ΑΣΕΠ με το να δεχτεί σωστές όλες τις απαντήσεις σε αυτές τις 17 ερωτήσεις κάθε άλλο παρά σύμφωνη με την προκήρυξη [και δίκαια] είναι.
  3. Η ενημέρωση για τη χρονική παράταση της μισής ώρας, εστάλη μετά την προγραμματισμένη ώρα λήξης της εξέτασης
  4. Η έκτακτη οδηγία εστάλη μετά την προγραμματισμένη ώρα λήξης της εξέτασης. Σχετικά με την έκτακτη οδηγία που έδινε τη δυνατότητα στους υποψήφιους να μεταβάλουν την αρχική τους απάντηση
  5. Σε πολλά εξεταστικά κέντρα επιτρέπονταν η χρήση κινητών μέχρι την παραλαβή των θεμάτων.
  6. Σε κάποια εξεταστικά κέντρα επιτράπηκε να έχουν το κινητό ανοικτό σε λειτουργία πτήσης και πάνω στο θρανίο λόγω απουσίας ρολογιού στην αίθουσα.
  7. Ανακοινώθηκαν λανθασμένες απαντήσεις θεμάτων από το ΑΣΕΠ τις οποίες μετά από καταγγελίες το ΑΣΕΠ διόρθωσε
  8. Ανακοινώθηκε λανθασμένος αριθμός των προς διόρθωση απαντητικών φύλλων.
  9. Πολλοί νησιώτες χωρίς οικονομική δυνατότητα παρά την σαφή συνταγματική επιταγή αποκλείσθηκαν de facto από την διαδικασία καθώς ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα εξεταστικό κέντρο στο νομό Κυκλάδων.

Το αίτημά τους

Οι υποψήφιοι καταλήγουν στο εξώδικό τους:

“Ζητούμε να επιληφθείτε αυτεπάγγελτα ήδη στο παρόν στάδιο, ως δύνασθε και οφείλετε, ώστε να απέχετε της έκδοσης των οικείων πινάκων και να επαναληφθεί εν όλω ο διαγωνισμός συνολικά μεταξύ των ίδιων υποψηφίων, σε συνθήκες πραγματικών όρων ισότητας και διαφάνειας, ώστε να διασφαλισθεί η συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, άλλως και όλως επικουρικώς έστω η εξέταση της ενότητας «Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας».

Ολόκληρο το εξώδικο των υποψηφίων

https://www.news247.gr/download/6431/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/03/exo.pdf/362000/exo.pdf

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα