Άσκηση ποινικής δίωξης σε δύο άτομα που καλούν σε μη εφαρμογή των μέτρων

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Το Πρωτοδικείο της Αθήνας. EUROKINISSI

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος δυο προσώπων για τα πλημμελήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Σε μία ακόμη ενέργεια κατά της παρότρυνσης για μη εφαρμογή των μέτρων για την προστασία από το κορονοϊό προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα πλημμελήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή σε βάρος δυο προσώπων που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς». Πρόκειται για σελίδα η οποία εμφανίζεται να καλεί σε μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό.

ADVERTISING

Όπως και άλλες υποθέσεις που έχουν προηγηθεί έτσι και σε αυτή την περίπτωση, η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά από διαβίβαση τους φακέλου της δικογραφίας από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 10 ημέρες οι εισαγγελικές αρχές είχαν ασκήσει ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ εξακολούθηση σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη ο οποίος επίσης φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορονοϊού και του εμβολίου, ενώ εμφανίζεται να στρέφεται και κατά των διασωληνώσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network