Ασπρόπυργος: Σπείρα ανηλίκων είχε ρημάξει στις ληστείες οδηγούς και εταιρείες

Περιπολικό - Φωτό αρχείου
Περιπολικό - Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ανηλίκων Ρομά, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων καθώς και κλοπές από εταιρίες στον Ασπρόπυργο-Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι και εξιχνιάσθηκαν 31 περιπτώσεις.

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα ανηλίκων τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων καθώς και κλοπές από εταιρείες στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Συνελήφθησαν, το Σάββατο και την Κυριακή στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, από αστυνομικούς των παραπάνω Υπηρεσιών και της Ο.Π.Κ.Ε., τέσσερις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 13, 14, 15 και 16 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τουλάχιστον τρείς συνεργοί τους.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, από αρχές του έτους είχε διαπιστωθεί η εγκληματική δράση ομάδας ατόμων στην βιομηχανική ζώνη του Ασπροπύργου, τα οποία διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων καθώς και ληστείες και κλοπές από εταιρείες.

Για τον λόγο αυτό, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου που ανέλαβε την συλλογή στοιχείων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα την ιδιαίτερη ρυμοτομία της περιοχής καθώς και το γεγονός της συνεχούς διέλευσης ή προσωρινής στάσης φορτηγών με εμπορεύματα και πρώτες ύλες, ανέκοπταν την πορεία των οχημάτων και στη συνέχεια επιτίθονταν στους οδηγούς, αφαιρώντας τους χρήματα, κινητά, κοσμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις και τα οχήματα.

Σε άλλες περιπτώσεις, εισέρχονταν στις εγκαταστάσεις των εταιρειών και με χρήση σωματικής βίας και απειλή ξύλων και μαχαιριών, ακινητοποιούσαν εργαζομένους και φύλακες, αφαιρώντας τους κοσμήματα, χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 13 περιπτώσεις ληστειών, 4 απόπειρες ληστειών και 14 κλοπές.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network