Πολυτεχνείο: 5.000 αστυνομικοί, drones, μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. από σήμερα

Πολυτεχνείο: 5.000 αστυνομικοί, drones, μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. από σήμερα

Κλιμακωτά από σήμερα το βράδυ έως και το Σάββατο όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιάσει η ΓΑΔΑ. Αυξημένη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων για να μην γίνουν προβοκάτσιες και να απομακρυνθούν τυχόν ακροδεξιοί.

Σε συναγερμό βρίσκεται η αστυνομία ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν το Σάββατο με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Στα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν, πρόκειται να συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Αν και τα μέτρα ασφαλείας έχουν εδώ και ημέρες ενισχυθεί πέριξ του Πολυτεχνείου, ειδικά από σήμερα το βράδυ θα υπάρξει κλιμακωτή ανάπτυξη όλων των προβλεπόμενων σχεδιασμών με την κορύφωσή τους, το Σάββατο κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας.

Οδηγίες για αυξημένη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων έχουν δοθεί επίσης για να μην γίνουν προβοκάτσιες και να μην πλησιάσουν το σημείο τυχόν ακροδεξιοί. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι πριν μερικά 24ωρα σε μία αντίστοιχη απόπειρα, τρία άτομα αμέσως προσήχθησαν εξωτερικά του χώρου, όταν επιχείρησαν να κρεμάσουν σημαία με κέλτικο σταυρό.

Οι οδηγίες είναι σαφείς για εγρήγορση στις αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποφευχθούν γενικά ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση και βεβαίως εξαιτίας και των πρόσφατων γεγονότων να υπάρχει γενικά ετοιμότητα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», θα ισχύσουν στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, από την Πέμπτη 15/11/2018 έως την Παρασκευή 16/11/2018, σύμφωνα με την αστυνομία

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17/11/2018, κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφασης που ήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.».

Σημειώνεται, ότι από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα