AstraZeneca: Τι πρέπει να κάνουν οι 40άρες που έχουν κάνει την πρώτη δόση

AstraZeneca: Τι πρέπει να κάνουν οι 40άρες που έχουν κάνει την πρώτη δόση
Εμβολιαστικό κέντρο Eurokinissi

Η κυβέρνηση παραπέμπει στην επιτροπή για τη συνέχιση των εμβολιασμών και παρουσιάζει αύριο το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid 19, το οποίο θα εφαρμόσει άμεσα με όσες χώρες της ΕΕ είναι ήδη έτοιμες,

Στη συνέχιση του εμβολιασμού, ώστε να “ψηλώνει” διαρκώς το τείχος ανοσίας, ποντάρει η κυβέρνηση, η οποία παραπέμπει στην επιτροπή για το θέμα της AstraZeneca και παρουσιάζει αύριο το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid 19, το οποίο θα εφαρμόσει άμεσα με όσες χώρες της ΕΕ είναι ήδη έτοιμες.

Στο ερώτημα τι απαντά η κυβέρνηση στις 40άρες πχ που έχουν κάνει την πρώτη δόση AstraZeneca και ανησυχούν μετά τα περιστατικά θρόμβωσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε:
“Δεν αποφασίζει η κυβέρνηση για τις δόσεις εμβολίων, υπάρχει εθνική επιτροπή εμβολιασμών. Χθες ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις από την κ. Θεοδωρίδου. Το εμβόλιο είναι ασφαλές τα οφέλη υπερτερούν των κίνδυνων. Συνίσταται η συνέχιση με τη 2η δόση του ίδιου εμβολίου, εκτός αν με την πρώτη δόση υπήρξε κάποιο επεισόδιο”.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί αύριο στην παρουσίαση του ψηφιακού πιστοποιητικού κορονοϊού από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο πιλοτικής έναρξης της εφαρμογής του πιστοποιητικού για τουρίστες από άλλες χώρες της ΕΕ (όπως η Δανία) που επίσης είναι έτοιμες και πριν από την 1η Ιουλίου, οπότε θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πανευρωπαϊκά.

“Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πιστοποιητικό. Έχει συμμετάσχει και σε τεστ προσομοίωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σκοπεύει να το εφαρμόσει νωρίτερα με τις χώρες ευρωπαϊκές που είναι έτοιμες”, τόνισε η κ.Πελώνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα