ΕΜΒΟΛΙΟ ASTRAZENECA

Εμβόλιο κορονοϊού

ΕΚΠΑ: Τα εμβόλια κορονοϊού δεν αλλάζουν τα γονίδιά μας - Μένουν στο σώμα μερικές μέρες

Απάντηση στον "αβάσιμο φόβο" ότι αυτά τα νέα εμβόλια "δεν είναι πραγματικά εμβόλια, αλλά ότι θα αλλάξουν κάπως τα γονίδια μας ή θα εισαχθούν στο DNA των κυττάρων μας" δίνει νέα μελέτη του ΕΚΠΑ.

Εμβόλιο κατά της COVID-19

Νέα έρευνα για τη μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί έχει σημασία ο εμβολιασμός

Η χορήγηση δεύτερης δόσης ενός από τα δύο εμβόλια γέννησε εξουδετερωτική ανοσιακή απόκριση στο 95% των εμβολιασθέντων, όμως και πάλι τα αντισώματα που παρήχθησαν, ήταν τρεις έως πέντε φορές λιγότερο ισχυρά έναντι της Δέλτα.

Ο Πέτσας αναζητεί "influencers του χωριού" για τα εμβόλια - 82 δήμοι με πρόβλημα

Ο Πέτσας αναζητεί "influencers του χωριού" για τα εμβόλια - 82 δήμοι με πρόβλημα

Σε δήμους της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας, των Σερρών, της Αν. Μακεδονίας- Θράκης, της Φθιώτιδας και της Πελοποννήσου το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει πολύ χαμηλό. Επαφές του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών με δημάρχους και περιοδείες.

Κόσμος με μάσκες περπατά στην Αθήνα

Τζανάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν να φοβούνται τίποτα

Καθησυχαστικός όσον αφορά τον κίνδυνο που διατρέχουν από την μετάλλαξη Δέλτα όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, εμφανίστηκε ο καθηγητής Ν. Τζανάκης. "Ο πλήρης εμβολιασμός με τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca προστατεύει σχεδόν στο 100% από τη σοβαρή νόσηση", σημείωσε.

Κόσμος περπατά στον Άλιμο

Μετάλλαξη Δέλτα: Ευρωπαϊκός "πυρετός" και στο βάθος τρίτη δόση για να προλάβουμε νέο lockdown

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η εξάπλωση και η "συμπεριφορά" της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας και γενικότερα στην Ευρώπη. "Συναγερμός στην Ε.Ε. που δεν αποκλείει και τρίτη δόση εμβολιασμού, ώστε να αποφευχθεί νέο κύμα το Φθινόπωρο.

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού

Μετάλλαξη Δέλτα: Pfizer VS AstraZeneca - Πόσο μας προστατεύουν

Σημαντική κάλυψη προσφέρουν τα υπάρχοντα εμβόλια έναντι της μετάλλαξης Δ, με τα mRNA να θεωρούνται σχετικά περισσότερο αποτελεσματικά. Προς εξέταση το ενδεχόμενο ενισχυτικής δόσης αν και δεν φαίνεται ακόμη απαραίτητη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Στο Μαξίμου τρίβουν τα χέρια τους με τον Πολάκη 

Εν όψει και της συζήτησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά και προκειμένου να αποφευχθεί κριτική για λάθη στο μέχρι σήμερα χειρισμό, οι αναρτήσεις Πολάκη αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί” της κυβέρνησης 

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αποσύρονται 17 εκατ. δόσεις από την ΕΕ για λόγους ασφαλείας

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αποσύρονται 17 εκατ. δόσεις από την ΕΕ για λόγους ασφαλείας

Η Johnson & Johnson βάζει "φρένο" στην προμήθεια εκατομμυρίων εμβολίων στην ΕΕ λόγω ανησυχιών για περιστατικό επιμόλυνσης με ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν για τα εμβόλια της AstraZeneca

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

Το αλαλούμ με το Astrazeneca: Οι ευθύνες κυβέρνησης και επιστημόνων δεν κρύβονται…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις αντιφατικές αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, τη σύγχυση που προκάλεσαν στους πολίτες και τις ευθύνες της κυβέρνησης για την παραπληροφόρηση.

Εμβόλιο της AstraZeneca

Αλαλούμ με το AstraZeneca: Ανησυχία για μαζικές ακυρώσεις - Πώς γίνεται η αλλαγή

Κύμα αναστάτωσης σε πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες που έκαναν μία ή και τις δύο δόσεις του εμβολίου AstraZeneca. Οι συστάσεις της Επιτροπής για την πρώτη και την δεύτερη δόση. Οι εξαιρέσεις.

Νίκος Ανδριόπουλος για AstraZeneca: "Η ίδια η κυβέρνηση υποσκάπτει τους εμβολιασμούς"

Νίκος Ανδριόπουλος για AstraZeneca: "Η ίδια η κυβέρνηση υποσκάπτει τους εμβολιασμούς"

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ν. Ανδριόπουλος ο οποίος έκανε χωρίς δισταγμό το εμβόλιο της AstraZeneca, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις παλινωδίες της στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Κίνημα Αλλαγής

ΚΙΝΑΛ: Η Επιτροπή να δώσει εξηγήσεις για το AstraZeneca

Ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη χατακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής τη σύγχυση με το εμβόλιο της AstraZeneca και ζητεί από την Επιτροπή να εξηγήσει τους λόγους τροποποίησης της εισήγησης κι απο την κυβέρνηση να πάρει θέση.

Η Αριστοτελία Πελώνη

Κυβέρνηση: Παραμένει προσβλητική η φρασεολογία για "ξεστοκάρισμα" της AstraZeneca

Σχετικά με τα προνόμια για τους εμβολιασμένους, η κα. Πελώνη τόνισε πως η Επιτροπή Βιοηθικής αναμένεται να συνεδριάσει και να καταθέσει τις προτάσεις της τις επόμενες ημέρες.

H Ματίνα Παγώνη

Παγώνη για AstraZeneca: Να δοθούν σαφείς οδηγίες για τη 2η δόση στους 470.000 που θα την κάνουν

Η Μ. Παγώνη ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Μ. Θεοδωρίδου μετά την αλλαγή των συστάσεων της Επιτροπής. Ωστόσο είπε πως ο κίνδυνος είναι ελάχιστος με τον συνδυασμό εμβολίων, να μελετάται.

Βατόπουλος για AstraZeneca: Η πιθανότητα να προκληθεί θρόμβωση παραμένει χαμηλή

Βατόπουλος για AstraZeneca: Η πιθανότητα να προκληθεί θρόμβωση παραμένει χαμηλή

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, κ. Βατόπουλος εξήγησε ότι η πιθανότητα συνδυασμού εμβολίων μελετάται, καθώς δεν έχει φανεί ακόμα κατά πόσο η ανοσιακή απάντηση είναι η επιθυμητή.

Εμβόλιο κορονοϊού.

Εμβόλιο AstraZeneca: Οι παλινωδίες, η παύση και τα αναπάντητα ερωτήματα

Για μια ακόμη φορά αλλάζει ο σχεδιασμός χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca. Πλέον συστήνεται μόνο σε ηλικίες άνω των 60 ετών, προκαλώντας τον προβληματισμό στους εκατοντάδες χιλιάδες νεότερους που έχουν εμβολιαστεί.