ΕΜΒΟΛΙΟ ASTRAZENECA

Εμβολιαστικό κέντρο για κορονοϊό στην Πορτογαλία

Δημιουργός εμβολίου AstraZeneca: "Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε 6 μήνες"

Στον τακτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό τείνουν οι ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη, ωστόσο ένας εκ των δημιουργών του εμβολίου της AstraZeneca εκτιμά ότι η χορήγηση 2-3 δόσεων κάθε χρόνο σε όλους δεν είναι αναγκαία.

Φιαλίδιο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μόσιαλος-μετάλλαξη Όμικρον: Τι ισχύει για τα εμβόλια AstraZeneca - Johnson & Johnson

Τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson μπορεί να μην αποτρέπουν μεν την ήπια λοίμωξη από την μετάλλαξη Όμικρον, αλλά είναι η προϋπόθεση για να χτιστεί επαρκής προστασία με τρίτη δόση mRNA, σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλ. Μόσιαλο.

Εμβόλιο κατά της COVID-19

Εμβόλιο Κορονοϊού: Ένας χρόνος αγωνίας για το τείχος ανοσίας που δεν επιτεύχθηκε

Δεκαπέντε και πλέον εκατομμύρια δόσεις, περίπου 6,8 εκατομμύρια πολίτες και επίσης εκατομμύρια αναφορές, δημοσιεύσεις, ρεπορτάζ και fake news, αποτελούν τον αριθμητικό απολογισμό της Επιχείρησης Ελευθερία για το 2021. Τι πετύχαμε τελικα.

Εμβόλιο Pfizer

Μετάλλαξη Όμικρον: Μόνο τα mRNA εμβόλια προστατεύουν και από την απλή λοίμωξη

Αν και όλα τα εμβόλια προστατεύουν σημαντικά έναντι της βαριάς νόσησης, τα mRNA φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματικότερα όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον κυρίως μετά την αναμνηστική δόση.

Κόσμος με μάσκες σε ΜΜΜ στο Λονδίνο

Μετάλλαξη Όμικρον: Πώς απειλεί να αλλάξει το πρόσωπο της πανδημίας - Όσα ξέρουμε

Πιο μεταδοτική και ανθεκτική έναντι των εμβολίων εμφανίζεται η Μετάλλαξη Όμικρον με τη τρίτη δόση να αποτελεί ασπίδα. Τι αλλάζει στο τοπίο της πανδημίας και τι ισχύει για την επικινδυνότητά της.

Το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού

Εμβόλιο κορονοϊού: Οι δύο δόσεις προστατεύουν λιγότερο από την Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα

Νέα στοιχεία από τη Μ. Βρετανία δείχνουν ότι ακόμα και μετά τις δύο δόσεις εμβολίου, η προστασία από την μετάλλαξη Όμικρον είναι λιγότερη απ' ό,τι ισχύει για τη Δέλτα. Γι' αυτό και η τρίτη δόση κρίνεται επιβεβλημένη.

Σταθμός τρένων στο Λονδίνο με κόσμο που φορά μάσκες

Παγκόσμιος Συναγερμός για τη Μετάλλαξη Όμικρον: Σύσταση ΠΟΥ να μην ταξιδεύουν οι άνω των 60 - Τι ισχύει για τα εμβόλια

Ο ΠΟΥ συνιστά στους άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες να μην ταξιδεύουν λόγω της Μετάλλαξης Όμικρον. Εξαπλώνεται στην Ευρώπη η νέα παραλλαγή. Τι λέει ο ιδρυτής της BioNTech για την προστασία από το εμβόλιο.

Εμβόλιο κορονοϊού

Ερευνητής AstraZeneca: Θα μπορούσε να παρασκευαστεί νέο εμβόλιο για την Μετάλλαξη Όμικρον

Ένα εμβόλιο κατά της Μετάλλαξης Όμικρον θα μπορούσε να παρασκευαστεί πολύ γρήγορα αν αυτό χρειαζόταν, λέει ένας επιστήμονας της Οξφόρδης. Πόσο μας προστατεύουν τα υπάρχοντα εμβόλια.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Pfizer-BioNTech-Moderna: 1.000 δολάρια το δευτερόλεπτο για τα εμβόλιά τους

Σύμφωνα με έκθεση του People’s Vaccine Alliance οι τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες καταγράφουν συνολικά κέρδη χιλιάδων ευρώ μέσα σε ένα μόλις λεπτό, χάρη στα εμβόλιά τους κατά του κορονοϊού που διατίθενται παγκοσμίως.

Στιγμιότυπο από εμβολιασμό φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Κορονοϊός: Εξετάζεται τρίτη δόση εμβολίου στο τετράμηνο και διεύρυνση υποχρεωτικότητας

Την επίσπευση των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου για τους πλήρως εμβολιασμένους ζητούν οι ειδικοί. Τι ισχύει και τι θα αλλάξει στην πλατφόρμα. Για ποιους εργαζόμενους εξετάζεται η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Κέντρο τεστ για κορονοϊό στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας

Κορονοϊός - Έρευνα: Πιο πιθανές οι σπάνιες νευρολογικές παθήσεις μετά από νόσηση παρά από εμβολιασμό

Λίγο αυξημένος ο κίνδυνος σπάνιων νευρολογικών παθήσεων και αιμορραγικού εγκεφαλικού μετά από εμβόλια AstraZeneca και Pfizer/BioNTech, αλλά μεγαλύτερος μετά από Covid-19, σύμφωνα με μεγάλη βρετανική μελέτη.

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού: Σκεπτικισμός για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Η Βάνα Παπαευαγγέλου εξηγεί ποιες πληθυσμιακές ομάδες χρειάζονται την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και γιατί. Ποιες κατηγορίες κινδυνεύουν περισσότερο.

AstraZeneca

Εμβολιασμός - κορονοϊός: Η αδιαμφισβήτητη αλήθεια για τις θρομβώσεις

Μεγάλη έρευνα δίνει νέα δεδομένα για τις θρομβώσεις και αποκαλύπτει αν ο εμβολιασμός ή η μόλυνση από τον κορονοϊό ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσει κάποιος πρόβλημα υγείας. Και καταρρίπτει πολλά αντιεμβολιαστικά μυθεύματα.

Εμβόλιο της AstraZeneca

AstraZeneca - Κορονοϊός: "Ενθαρρυντικά αποτελέσματα" σε δοκιμαστική θεραπεία για την πρόληψη

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας αντισωμάτων δείχνουν πως μειώνει κατά 77% τον κίνδυνο εμφάνισης μιας συμπτωματικής μορφής της νόσου στους ευάλωτους ασθενείς. Τι συμβαίνει με όσους έχουν εκτεθεί ήδη στον ιό.

Facebook: Εταιρεία προωθούσε εκστρατεία δυσφήμισης κατά των Pfizer - AstraZeneca

Facebook: Εταιρεία προωθούσε εκστρατεία δυσφήμισης κατά των Pfizer - AstraZeneca

Το Facebook "τσάκωσε" εκστρατεία αντι-εμβολιασμού που δρούσε σε Facebook και Instagram, η οποία φέρεται να ήταν υποκινούμενη από διαφημιστική εταιρεία στη Ρωσία. Εκατοντάδες λογαριασμοί καταργήθηκαν.

Εμβόλιο κορονοϊού

ΕΚΠΑ: Τα εμβόλια κορονοϊού δεν αλλάζουν τα γονίδιά μας - Μένουν στο σώμα μερικές μέρες

Απάντηση στον "αβάσιμο φόβο" ότι αυτά τα νέα εμβόλια "δεν είναι πραγματικά εμβόλια, αλλά ότι θα αλλάξουν κάπως τα γονίδια μας ή θα εισαχθούν στο DNA των κυττάρων μας" δίνει νέα μελέτη του ΕΚΠΑ.

Εμβόλιο κατά της COVID-19

Νέα έρευνα για τη μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί έχει σημασία ο εμβολιασμός

Η χορήγηση δεύτερης δόσης ενός από τα δύο εμβόλια γέννησε εξουδετερωτική ανοσιακή απόκριση στο 95% των εμβολιασθέντων, όμως και πάλι τα αντισώματα που παρήχθησαν, ήταν τρεις έως πέντε φορές λιγότερο ισχυρά έναντι της Δέλτα.

Ο Πέτσας αναζητεί "influencers του χωριού" για τα εμβόλια - 82 δήμοι με πρόβλημα

Ο Πέτσας αναζητεί "influencers του χωριού" για τα εμβόλια - 82 δήμοι με πρόβλημα

Σε δήμους της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας, των Σερρών, της Αν. Μακεδονίας- Θράκης, της Φθιώτιδας και της Πελοποννήσου το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει πολύ χαμηλό. Επαφές του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών με δημάρχους και περιοδείες.