Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό ΑμΕΑ απο αστυνομικούς

Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό ΑμΕΑ απο αστυνομικούς
Αστυνομικός ανοίγει την πόρτα περιπολικού (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Μητέρα καταγγέλει τον βίαιο ξυλοδαρμό του 22χρονου γιου της, ατόμου με ειδικές ανάγκες από αστυνομικούς. "Του έδωσαν γροθιά στο κεφάλι και τον πατούσαν στο στήθος για να τους πει ποιος είναι".

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς των ΟΠΚΕ της Ηλείας  έπεσε ένας 22χρονος ΑμΕΑ. Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το σπίτι του στο Λευκοχώρι Γαστούνης Ηλείας με παρατηρητές την μητέρα του και συγχωριανούς του.

Η μητέρα του 22χρονου μετέβη το Σάββατο για υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία της Αμαλιάδας αλλά – σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών της – δεν έγινε δεκτή.

Οι αστυνομικοί περιπολούσαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν εξέλαβαν ως διαρρήκτη τον άτυχο 22χρονο. Σύμφωνα με το Ionionfm, τον κυνήγησαν , τον ακινητοποίησαν με χειροπέδες και τον χτύπησαν βίαια παρότι ο ίδιος λόγω της αναπηρίας του δεν μπορούσε να τους μιλήσει.

Η μητέρα του συγκλονισμένη περιγράφει:

Βάλανε χωρίς λόγο κάτω παιδί μου οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και το χτύπησαν χωρία αιτία έξω από το σπίτι μας. Τον πατάγανε με το πόδι, τον χτυπήσαν με κλοτσιές και μπουνιές δύο αστυνομικοί των ΟΠΚΕ. Το συμβάν έγινε περίπου στις 8.30 το βράδυ. Είχα ταΐσει το παιδί μου και αυτό βγήκε έξω να πάρει λίγο αέρα, να περπατήσει όπως κάνει κάθε μέρα και να πετάξει στον κάδο τα σκουπίδια.

Όταν τον είδαν τον κυνήγησαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν κάτω. Του ζητούσαν να τους πει ποιος είναι. Εκείνο δεν μπορούσε γιατί δεν μιλάει. Άρχισα να φωνάζω, μαζεύτηκε κόσμος. Τον θεώρησαν οι αστυνομικοί ύποπτο, στα πέντε μέτρα μακριά από το σπίτι μας.

Τον πέταξαν κάτω του έσκισαν την φόρμα , έχει αιμάτωμα στο χείλος , τραύματα στα γόνατα. Του έδωσαν γροθιά στο κεφάλι και τον πατούσαν στο στήθος για να τους πει ποιος είναι. Και όταν ζήτησα εξηγήσεις μας είπαν ειρωνικά συγγνώμη ενώ δεν μας έδωσαν τα ονόματά τους. Πήγαμε και στο ΑΤ Γαστούνης και μας έδιωξαν“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα