“Αθάνατος”: Η συγκίνηση του κόσμου έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

“Αθάνατος”: Η συγκίνηση του κόσμου έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη
Η τελευταία "έξοδος" του Μίκη Θεοδωράκη από το σπίτι του Eurokinissi

Με βαθιά συγκίνηση, χειροκροτήματα και φωνάζοντας "αθάνατος" αποχαιρέτησε ο κόσμος τον Μίκη Θεοδωράκη έξω από το σπίτι του.

Με χειροκροτήματα και με βαθιά συγκίνηση έφυγε για την τελευταία του κατοικία ο Μίκης Θεοδωράκης. Πλήθος κόσμου έξω από το σπίτι του ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ μεταφερόταν το φέρετρο, φωνάζοντας “αθάνατος”.

H Μαρίζα Κωχ με κλαδιά βασιλικού έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη Eurokinissi

“Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος. Υπέφερε πολύ και ξεκουράζεται. Να τον αγαπάτε”, ήταν τα λόγια της κόρης του Μαργαρίτας, στους δημοσιογράφους.

“Νιώθω μέσα μου και μία χαρά, γιατί αυτός ο άνθρωπος που φεύγει τώρα και ήταν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, είναι τόσο γεμάτος από Ελλάδα που ξεχειλίζει και αυτή την εισπράττω εγώ συνέχεια. Είμαι γεμάτος από την Ελλάδα του Μίκη. Στεναχωριέμαι γιατί ξέρω ότι έφυγε ο τελευταίος επιφανής Έλληνας, όμως οι Έλληνες έχουν τρόπους να τιμούν τους μεγάλους αγώνες”, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Γιώργος Λιάνης.

Την ώρα που απομακρυνόταν η νεκροφόρα η Μαρίζα Κωχ αποχαιρέτησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη ρίχνοντας κλαδιά βασιλικού.  “Σήμερα πενθούμε όλοι”, δήλωσε για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρίζα Κωχ. «Θέλω να πω συλλυπητήρια σε όλους μας. Έφυγε αυτός -και μαζί με άλλους γιατί δεν έπαψε ποτέ η Ελλάδα να δίνει τέτοιες μορφές- που μας ανέβασε λίγο ψηλότερα. Είμαι καθηλωμένη γιατί τα σπίτια μας είναι απέναντι και βλέπω τον κόσμο να συγκεντρώνεται και πώς κλαίει… ‘Ανθρωποι που κλαίνε με αναφιλητά για το τι συμβολίζει, τι αναφορές υπάρχουν στη μορφή του Μίκη», συμπλήρωσε η ίδια.

Ο Μίκης Θεοδωράκης φεύγει για τελευταία φορά από το σπίτι του INTIME

 

Την σορό συνόδευαν συγγενείς και φίλοι.

H κόρη και τα εγγόνια του Μίκη Θεοδωράκη INTIME

Το NEWS 24/7 αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα