Αθώες οι νηπιαγωγοί που μηνύθηκαν για αναφορά της επιστημονικής ονομασίας γεννητικών οργάνων σε μαθητές

Αθώες οι νηπιαγωγοί που μηνύθηκαν για αναφορά της επιστημονικής ονομασίας γεννητικών οργάνων σε μαθητές
Νηπιαγωγείο, φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αθώες οι τέσσερις νηπιαγωγοί που είχαν μηνυθεί από γονέα επειδή ανέφεραν σε μαθητές τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων. Ο γονέας είχε ισχυριστεί πως θίγονταν ο ψυχικός κόσμος των παιδιών.

Αθώες κρίθηκαν σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, τέσσερις νηπιαγωγοί σχολείου της πόλης, σε βάρος των οποίων κατατέθηκε μήνυση από γονέα που υποστήριξε ότι στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «παίζω με τον Φρίξο» ανέφεραν στους μικρούς μαθητές τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων.

Η μήνυση είχε κατατεθεί το 2018 από γονέα που θεώρησε πως από τη συγκεκριμένη αναφορά θίγονταν ο ψυχικός κόσμος των παιδιών και η κατηγορία που αντιμετώπιζαν οι εκπαιδευτικοί ήταν βλάβη ψυχικής υγείας από αμέλεια τελεσθείσα από υπόχρεους κατά παραυτουργία.

Την αθώωση των κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας, σημειώνοντας πως η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων βοηθάει στην αντιμετώπιση των ολοένα και αυξανόμενων περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων.

Κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων παρέμεναν συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις συναδέλφους τους.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version