Προκλητική απόφαση: Αθώοι 2 από τους κατηγορούμενους για τις ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας. Ένταση στην Πάτρα

Προκλητική απόφαση: Αθώοι 2 από τους κατηγορούμενους για τις ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας. Ένταση στην Πάτρα

Αθώοι δύο από τους κατηγορούμενους για την επίθεση κατά μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα. Ενοχή των άλλων δύο για σωματικές βλάβες με ποινές ανασταλτικού χαρακτήρα (Vids)

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο για τα αιματηρά επεισόδια της Μανωλάδας τον περασμένο Απρίλιο.

Ένοχοι για τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της απλής συνέργειας στην πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης-εργοδότης της έκτασης όπου εργάζονταν τα θύματα που πυροβολήθηκαν Νικ. Βαγγελάτος κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες.

Αθώος, επίσης για όλες τις κατηγορίες, κρίθηκε και ο κατηγορύμενος Κων. Χαλούλος.

Αντίθετα, ένοχος για την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκε ο Γεώργιος Χαλούλος ενώ ένοχος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκε ο κατηγορούμενος Αποστολόπουλος.

Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 χρόνια και επτά μήνες (που συνεπάγεται 10 χρόνια φυλάκισης και είναι μετατρέψιμη σε πέντε ευρώ ημερησίως), ενώ στον δεύτερο επιβλήθηκαν οκτώ χρόνια και επτά μήνες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Στο μεταξύ, η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας και ένας ακόμη κατηγορούμενος, προκάλεσε τις αντιδράσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Μωυσή Καραμπεΐδη, αλλά και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της δίκης ο Μωυσής Καραμπεΐδης, χαρακτήρισε «ντροπή» την απόφαση του δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι «αντιλαμβάνεστε από τώρα και στο εξής τι συνθήκες θα επικρατήσουν στη Νέα Μανωλάδα».

Απευθυνόμενος δε προς τους μετανάστες, που ήσαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας ο Μωυσής Καραμπεΐδης ανέφερε πως «ντρέπομαι απέναντί σας».

Από την πλευρά τους, οι μετανάστες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα της οδού Γούναρη, μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης και φώναζαν συνθήματα, χωρίς, όμως, να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης, δήλωσαν ότι θα προσφύγουν κατά της διαδικασίας και της απόφασης στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, επικαλούμενοι κακοδικία.

Αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι εργάτες γης και μέλη φορέων και οργανώσεων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται παρατεταμένη στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της δικαστικής απόφασης, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν ομόφωνη. Υπάρχουν μάλιστα και συγκεντρωμένοι που καταφέρονται και κατά των δικαστών.

Πηγή: thebest

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μακελειό στην Ηλεία. Επιστάτης πυροβόλησε αλλοδαπούς, που ζήτησαν τα μεροκάματά τους. Πάνω από 25 τραυματίες

SHARE:

24Media Network