Αθώοι οι εννέα Κούρδοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Αθώοι οι εννέα Κούρδοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση
Στιγμιότυπο από αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Αθώοι για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση κρίθηκαν οι 9 Κούρδοι που είχαν συλληφθεί πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας το 2017.

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ καταδικάστηκαν έξι από τους εννέα Κούρδους υπηκόους οι οποίοι είχαν συλληφθεί λίγο πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, το Δεκέμβριο του 2017. Και οι εννέα κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε ότι και οι εννέα κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά τη σύλληψή τους, θα πρέπει να απαλλαγούν από τις κακουργηματικές πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών. Ωστόσο, σε έξι από αυτούς επέβαλε την ποινή φυλάκισης και το πρόστιμο, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τα πλημμελήματα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας. Στους έξι καταδικασθέντες χορηγήθηκε αναστολή και έτσι όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση» υποστήριξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Νωρίτερα, η εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε προτείνει την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων για το βασικό κακούργημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και την ενοχή μόνο έξι για πλημμεληματικές πράξεις, εισήγηση την οποία υιοθέτησε το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι οργάνωναν τη δολοφονία του Ταγιπ Ερντογάν ενόψει της επίσκεψής του στη χώρα μας το 2017, αρνήθηκαν κατά τις απολογίες τους το κατηγορητήριο που τους αποδόθηκε, υπογραμμίζοντας ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτουν οι κατηγορίες σε βάρος τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα