Αθώος ο Ηλ. Πλασκοβίτης για ψευδορκία σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ

ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ Γ.Γ. ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ Γ.Γ. ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Αφορά στις διαφορετικές καταθέσεις του πρώην γενικού γραμματέα Ηλ. Πλασκοβίτη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής

Την απαλλαγή του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, αποφάσισε η ελληνική Δικαιοσύνη για το αδίκημα της ψευδορκίας που σχετίζεται με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σε πρώτο βαθμό ο Ηλ. Πλασκοβίτης αθωώθηκε από το δικαστήριο, όμως η εισαγγελέας άσκησε έφεση, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί εκ νέου σε δίκη. Σήμερα κάθισε ξανά στο εδώλιο, με τον εισαγγελέα της έδρας να εισηγείται να κηρυχθεί απαράδεκτη η έφεση. "Δεν αναφέρει ποια αποδεικτικά μέσα δεν έλαβε υπόψη το δικαστήριο και έλαβε υπόψη η ίδια η εισαγγελέας, ενώ δεν υποδεικνύει τη λάθος εκτίμηση" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δικαστήριο έκρινε την έφεση απαράδεκτη κατά πλειοψηφία, αφού ένα μέλος είχε την άποψη ότι πρέπει να γίνει τυπικά δεκτή. Η εμπλοκή του είχε έρθει μετά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή, όπου ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει ότι η λίστα Λαγκάρντ είχε έρθει ατύπως και ανεπισήμως, αργότερα άλλαξε τη θέση σου εξαιτίας αποκαλύψεων.

SHARE:

24Media Network