Attica Bank – Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Άνοιγμα λογαριασμού για το πρόγραμμα “Αποστολή για τους άστεγους”

Attica Bank – Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Άνοιγμα λογαριασμού για το πρόγραμμα “Αποστολή για τους άστεγους”
Attica Bank-Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Άνοιγμα λογαριασμού για το πρόγραμμα "Αποστολή για τους άστεγους" Eurokinissi

Η απόφαση της Attica Bank είναι η έκφραση της αγωνίας της διοίκησής της και των εργαζομένων της για όσα συμβαίνουν και εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα και στην πατρίδα μας, λόγω της επέλασης του κορονοϊού.

Στο άνοιγμα ειδικού λογαριασμού σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την ενίσχυση των άστεγων, προχωράει η Attica Bank.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Attica Bank, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από την πανδημία του κορονοϊού και στη χώρα μας, ανοίγει έναν ειδικό λογαριασμό, GR4301608870000000085164881, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή», με στόχο να ενισχύσει το πρόγραμμα «Αποστολή για τους άστεγους» και τα συσσίτια που αυτή προσφέρει καθημερινά σε εκατοντάδες ευάλωτους συμπολίτες μας.

Η συνεργασία αυτή επισφραγίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής με τον προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής», κ. Κωστή Δήμτσα, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, κ.κ. Κώστας Μητρόπουλος και Θεόδωρος Πανταλάκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή της τράπεζας, είναι η έκφραση της αγωνίας της διοίκησής της και των εργαζομένων της για όσα συμβαίνουν και εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα και στην πατρίδα μας, λόγω της επέλασης του κορονοϊού. Η επιτυχής εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων από την Πολιτεία, προκειμένου να μην επεκταθεί ο θανατηφόρος ιός, πλήττει ιδιαίτερα τους άστεγους, οι οποίοι δεν έχουν την προστασία του σπιτιού και πλέον πολύ μειωμένη πρόσβαση σε φαγητό.

Τα καθημερινά συσσίτια της Αρχιεπισκοπής, μέσω της «Αποστολής», στηρίζουν την ευάλωτη ομάδα συμπολιτών μας, ειδικά αυτό το διάστημα που η ανεύρεση τροφής είναι σχεδόν αδύνατη. Ακριβώς για το λόγο αυτό θα πρέπει και να διατηρηθούν και να ενισχυθούν με την αρωγή όλων. Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει και να συνδράμει η Attica Bank, μέσω της συνεργασίας με την «Αποστολή» και το άνοιγμα του ειδικού λογαριασμού, στον οποίο θα μπορεί ο καθένας συνάνθρωπός μας, πελάτης ή όχι της τράπεζας ή εργαζόμενός της να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, προσφέροντας τον οβολό του.

Ήδη, η τράπεζα, αλλά και τα στελέχη της στηρίζουν την όλη προσπάθεια οικονομικά, ως μία πρώτη κίνηση ενίσχυσης του Ειδικού Λογαριασμού που άνοιξε, ώστε να ανακουφιστεί η κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας.

Η δήλωση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου για την συνεργασία: «Είναι η ώρα που πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε να δώσουμε μια πρόοδο σε αυτήν την δύσκολη ώρα, μια διέξοδο στους συνανθρώπους μας και μία συμπαράσταση στο κράτος», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε την ανάγκη για συνεργασία. «Η Εκκλησία της Ελλάδος καλωσορίζει την απόφαση της διοίκησης της Attica Bank να υποστηρίξει το έργο της ‘Αποστολής’ για τους άστεγους συνανθρώπους μας και την ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά της. Είναι σημαντικό όλοι και τα τραπεζικά ιδρύματα, να εξαντλούμε τις δυνατότητές μας για την υποστήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων τμημάτων της. Η έκφραση αγάπης και αλληλεγγύης, ο δρόμος δηλαδή μας δίδαξε ο Χριστός μας , είναι ο μόνος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να υπερβούμε κάθε δυσκολία». Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε ακόμα στο σημαντικό έργο που επιτελεί η «Αποστολή» αλλά και οι υπόλοιπες δομές αγάπης της Αρχιεπισκοπής, ενώ στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, επεσήμανε πως ενωμένοι θα κερδίσουμε τον αγώνα

Ο πρόεδρος της Attica Bank, κ. Κώστα Μητρόπουλου, ανέφερε πως «αυτές τις δύσκολες ώρες που όλη η Ελλάδα μένει στο σπίτι, είναι σημαντικό να σκεφτούμε και όσους μένουν στο δρόμο. Η Attica Bank σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά το έργο της ‘Αποστολής’ για τους άστεγους συμπολίτες μας. Για το σκοπό αυτό, έχει ανοιχθεί και ο σχετικός λογαριασμός. Είναι ένα δώρο που όλοι μπορούμε να προσφέρουμε και για το λόγο αυτό προσκαλούμε τον κάθε ένα να συμβάλλει ακόμη και με ένα συμβολικό ποσό. Καλό Πάσχα σε όλους!»

Η δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου, Θεόδωρου Πανταλάκη: «Φέτος το Πάσχα δεν θα ανοίξουμε τα σπίτια μας. Θα ανοίξουμε, όμως, την καρδιά μας σε όσους δεν έχουν σπίτι και σε όσους χρειάζονται τη βοήθειά μας. Η Attica Bank στηρίζει το πρόγραμμα της ‘Αποστολής΄ για τους άστεγους αλλά και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με την αγορά ενός ασθενοφόρου. Ταυτόχρονα με σειρά δράσεων στηρίζουμε και τους Έλληνες επαγγελματίες και επιχειρηματίες πελάτες μας. Καλή Ανάσταση σε όλους.»

Attica Bank, Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Άνοιγμα λογαριασμού, πρόγραμμα, Αποστολή, άστεγοι

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα