Ατύχημα σε αγώνα καρτ: Οι γιατροί θα επιχειρήσουν να “ξυπνήσουν” τον 6χρονο

Ατύχημα σε αγώνα καρτ: Οι γιατροί θα επιχειρήσουν να “ξυπνήσουν” τον 6χρονο
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Eurokinissi

Οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα επιχειρήσουν να μειώσουν την καταστολή στον 6χρονο που τραυματίστηκε στους αγώνες καρτ της Πάτρας.

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τον 6χρονο που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά την διάρκεια των αγώνων καρτ στην Πάτρα, καθώς οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα επιχειρήσουν να μειώσουν την καταστολή.

Σύμφωνα με το thebest, οι γιατροί  το μεσημέρι, θα επιχειρήσουν να ανοίξουν μια νευρολογική δίοδο, δίνοντας κάποιες εντολές στον 6χρονο. Αν ο μικρός απαντήσει στα ερεθίσματα θα ακολουθήσει μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου προκειμένου να αποκλειστεί τυχόν αξονική βλάβη και στη συνέχεια οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει διάχυτη βλάβη, το παιδί θα παραμείνει διασωληνωμένο. Ωστόσο, οι γιατροί παραμένουν αισιόδοξοι και ελπίζουν σε θετικά αποτελέσματα.

Το χρονικό του ατυχήματος

Την Κυριακή το πρωί ο εξάχρονος βρισκόταν στο κέντρο της Πάτρας και παρακολουθούσε τους αγώνες πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, στο ύψος της οδού Μαιζώνος, κοντά στην πλατεία Γεωργίου.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, δύο καρτ συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με το ένα από τα δύο οχήματα να απογειώνεται και να χτυπάει στα κάγκελα, όπου ήταν σκαρφαλωμένος ο εξάχρονος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο κεφάλι. Το καρτ φέρεται να έσπασε τα προστατευτικά κάγκελα και μια πινακίδα.

thebest.gr


Ο αγώνας στη συνέχεια διεκόπη και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, που παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα