Αυτό κι αν είναι "Σαξές στόρι": Η λέξη της χρονιάς για το 2013

Αυτό κι αν είναι "Σαξές στόρι": Η λέξη της χρονιάς για το 2013

Η λέξη της χρονιάς, είναι λοιπόν το περίφημο "Σαξές στόρι". Δείτε όλη την λίστα με τις υποψήφιες λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο μέσα στο 2013

Το ιστολόγιο του συγγραφέα Νίκου Σαραντάκου διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ψηφοφορία για την ανάδειξη της λέξης της χρονιάς.

Λέξη λοιπόν της χρονιάς, ή αλλιώς η λέξη που ξεχώρισε για το 2013 και χρησιμοποιήθηκε περισσότερο, είναι το "Σαξές στόρι" (success story).

Το βάθρο των νικητών της φετινής ψηφοφορίας είναι:

1. σαξές στόρι

2. βιαποπουκιανπροέρχεται

3. άκρα (θεωρία των ~)

Υπενθυμίζονται οι νικητές των προηγούμενων ψηφοφοριών: το 2012 η επαναδιαπραγμάτευση, το 2011 οι αγανακτισμένοι και το 2010 το μνημόνιο. "Βλέπουμε δηλαδή ότι για πρώτη φορά την πρώτη θέση πήρε ένας σύμπλοκος όρος", παρατηρεί ο κ. Σαραντάκος.

Ιδού η λίστα με τα αποτελέσματα:

Αυτό κι αν είναι
Αυτό κι αν είναι
Αυτό κι αν είναι

Η ψηφοφορία έληξε λίγο πριν την εκπνοή του 2013, ενώ άρχισε στις 13 Δεκεμβρίου. Οι υποψήφιες λέξεις είχαν προταθεί από αναγνώστες του site του Νίκου Σαραντάκου. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 2190 αναγνώστες.

Θυμηθείτε τη λέξη της χρονιάς για το 2012 εδώ

Και ένα άρθρο του εμπνευστή της ψηφοφορίας για το Success Story, εδώ

Το "Who is who":

Ο Νίκος Σαραντάκος γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο το 1959. Σπούδασε χημικός μηχανικός και αγγλική φιλολογία. Εργάζεται ως μεταφραστής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Λουξεμβούργο. Ενδιαφέρεται για τη φρασεολογία, την ετυμολογία και τη λεξικογραφία, καθώς και για την ιστορία της ελληνικής λογοτεχνίας.

Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων, τρία βιβλία για τη γλώσσα και άλλα, με τελευταίο το "Λέξεις που χάνονται" (εκδόσεις του Εικοστού πρώτου, 2011). Συνεργάζεται με την εφημερίδα Αυγή και με διάφορα περιοδικά. Δημοσιεύει τα κείμενά του, γλωσσικά και άλλα, στο ιστολόγιο sarantakos.wordpress.com.

Την φωτογραφία με τις λέξεις της χρονιάς μπορείτε να την κατεβάσετε σε υψηλή ανάλυση εδώ

SHARE:

24Media Network