Career Fair.4all: Ή αλλιώς, η καλύτερη απάντηση στα 'λαζοπουλικά' σχόλια

Career Fair.4all: Ή αλλιώς, η καλύτερη απάντηση στα 'λαζοπουλικά' σχόλια

Πρώτη ημέρα καριέρας ατόμων με αναπηρία. Μία ημέρα γιορτής, αλληλεπίδρασης, επαφής και ευαισθητοποίησης. Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 (11πμ-7μμ) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Η σάτιρα δεν έχει όρια, έχει όμως ηθική. Οι άνθρωποι που "είναι καθηλωμένοι σε μια καρέκλα" έχουν το πιο δυνατό μυαλό. Την πιο δυνατή φαντασία και την πιο ισχυρή δημιουργικότητα.

Η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση, αλλά μέσο κίνησης. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τα πόδια μας, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά. Και ξεκάθαρα, ως προς την εύρεση εργασίας, όλοι πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 (11πμ-7μμ) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εταιρείες, φορείς και ειδικοί σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εμψύχωσης θα συνευρεθούν με ανθρώπους με κάποια μορφή αναπηρίας σαν ένα πρώτο βήμα γνωριμίας και αλληλεπίδρασης. To Career Fair.4all είναι με άλλα λόγια, η πρώτη διοργάνωση που φέρνει την ελληνική αγορά εργασίας κοντά στα άτομα με αναπηρία.

Σκοπός του Career Fair.4all είναι να κινητοποιήσει τα άτομα με αναπηρία, να ευαισθητοποιήσει το εργοδοτικό περιβάλλον σε θέματα εργασιακής περιθωριοποίησης και να δημιουργήσει συνθήκες επαγγελματικής προοπτικής και απορρόφησης για ένα ΕΝΕΡΓΟ ανθρώπινο δυναμικό που μένει στην αφάνεια.

Βασικός άξονας του Career Fair είναι η προσωπική επαφή των ατόμων με αναπηρία με στελέχη εταιριών (μέσω της πραγματοποίησης συνεντεύξεων ή της συζήτησης πάνω στο βιογραφικό του υποψηφίου) και η ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους προφίλ.

Career Fair.4all: Ή αλλιώς, η καλύτερη απάντηση στα 'λαζοπουλικά' σχόλια

Σε επικοινωνία μας με τον Κωσταπάνο Μηλιαρέση, ιδρυτή της GloVo & GloVo.4all, ο ίδιος είπε στο news247.gr, σχολιάζοντας και τις πρόσφατες δηλώσεις του Λάκη Λαζόπουλου για τον Σόιμπλε, που καυτηριάστηκαν από άτομα με αναπηρία και πολλαπλούς φορείς:

"Σίγουρα οι γενικεύσεις προκαλούν μόνο στρεβλά αποτελέσματα. Πόσω μάλλον όταν γίνονται από κάποιο δημόσιο πρόσωπο. Παρόλα αυτά προτιμάμε να βλέπουμε την ουσία και να μην στεκόμαστε σε ορολογίες και political correct tems. Το ζήτημα για μας είναι κατά πόσο ενημερώνεται ο καθένας από μας, πόσο περίεργος είναι και πώς τελικά τοποθετείται απέναντι στο συνάνθρωπο. Πιστεύουμε ότι δράσεις σαν το CareerFair.4all κάνουν ακριβώς αυτό, δίνουν την ευκαιρία στους ανθρώπους με αναπηρία να δηλώσουν την παρουσία τους, κοινωνικά και εργασιακά και να μιλήσουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους. Να ακουστούν όπως θέλουν εκείνοι να ακουστούν".

ΕΙΔΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 το Career Fair.4all έχει οργανώσει ειδικές εκπαιδευτικές ημερίδες προετοιμασίας για υποψηφίους και εταιρίες που θα προηγηθούν της Ημέρας Καριέρας:

-ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο από το British Council για τις εταιρίες που ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν άτομα με αναπηρία στο οργανόγραμμά τους, στα πλαίσια του προγράμματός του Ισότητα & Διαφορετικότητα. 10πμ - 1μμ, British Council, Φιλικής Εταιρίας 17

-ΓΙΑ ΑμεΑ: Η εταιρία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Randstad θα πραγματοποιήσει ειδικά σεμινάρια ενδυνάμωσης υποψηφίων ΑμεΑ (συμβουλές βιογραφικού, συνέντευξης, online παρουσίας κτλ.) 4μμ - 6μμ στο CUBE Athens, Κλεισόβης 8, Αθήνα

Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι η μεγαλύτερη μειονότητα στον κόσμο αποτελώντας το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην Ελλάδα, σχεδόν το 10% του πληθυσμού έχει κάποια μορφή αναπηρίας. Στην Ευρώπη, το 52% του εργατικού δυναμικού των ανθρώπων με αναπηρία παραμένουν οικονομικά ανενεργοί σε σχέση με το αντίστοιχο 28% ανθρώπων χωρίς αναπηρία. Ο κοινωνικός αποκλεισμός τους φέρει απώλεια πιθανού κέρδους ύψους ενός τρισεκατομμυρίου! (info: www.ilo.org)

Το Career Fair.4all διοργανώνεται από την GloVo.4all η οποία ασχολείται με την ένταξη και ενσωμάτωση ατόμων με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία στον εθελοντισμό με την υποστήριξη του kariera.gr σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Career Fair.4all - 10 Μαρτίου 2016, 11πμ.-7μμ.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι, κτίριο "Μηχανουργείο"

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα Γραφεία Τύπου:

[email protected] [email protected]

http://www.careerfair4all.com

Fb page GloVo.4all: https://www.facebook.com/glovo.4all

SHARE:

24Media Network