Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Χαλάζι στην Αθήνα Eurokinissi

Έντονη χαλαζόπτωση το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα. Κλήσεις για κοπές δέντρων δέχθηκε η Πυροσβεστική. Προβλήματα σε Κεφαλονιά, Τρίκαλα και Γιάννενα. Πλημμύρες, κατολισθήσεις βράχων και ζημιές. Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Στην Αθήνα έφτασε από τη Δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία. Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Χαλάζι στην Αθήνα News 24/7

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 5 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Χαλάνδρι, Πεύκη, Αθήνα και Καλλιθέα.

Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Καταιγίδα με χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Η πορεία του μετώπου:

Χάρτης Κακοκαιρίας ΕΜΥ

Ο ουρανός σκοτείνιασε για ακόμη φορά και η χαλαζόπτωση ήταν έντονη, ωστόσο διήρκησε λίγα λεπτά.

Φωτογραφία από το Μαρκόπουλο Ωρωπού

Αθήνα, προβλήματα στον Προαστιακό

Διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε στο ύψος της Λεύκας εξαιτίας πτώσης ενός δέντρου, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπήρξαν καθυστερήσεις στα δρομολόγια, ενώ στο σημείο βρέθηκε προσωπικό εταιρείας που διόρθωσε το πρόβλημα λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όταν και αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία των συρμών.

Προβλήματα στην Κεφαλονιά

Η κακοκαιρία που προέρχεται από τα δυτικά πλήττει από το πρωί της Παρασκευής ολόκληρο το νησί της Κεφαλονιάς δημιουργώντας εκτεταμένα προβλήματα.

Κεντρικοί δρόμοι στο Αργοστόλι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ αστραπές έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού παραμένουν κλειστά για σήμερα όλα τα σχολεία του νησιού σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στην Κεφαλονιά τόνοι λάσπης προξένησαν καταστροφές στο χωριό Νύφι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, μεγάλες ποσότητες, λάσπης, μπαζών και κομμένων ξύλων παρασύρθηκαν μέσα στο χωριό με αποτέλεσμα να θάψουν αυτοκίνητα και παλιά σπίτια, ενώ παρέσυραν και ζώα που βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, δυστυχώς νεκρά.

Στο χωριό της Αγίας Ευφημίας τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η μεγάλη νεροποντή δημιούργησαν ποτάμια λάσπης και πολλές πλημμύρες.

Η αστυνομία έκλεισε την παραλιακή οδό και στην περιοχή σπεύδει η Πολιτική Προστασία.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία του Δήμου, με σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά προσπαθούν να επαναφέρουν την ομαλότητα στο Νύφι, όπου ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ανθρώπου.

Κακοκαιρία στα Τρίκαλα

Στο έλεος της κακοκαιρίας που πλήττει το τελευταίο 24ωρο ολόκληρη τη χώρα, βρίσκεται και ο Δήμος Τρικάλων και Φαρκαδόνας, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση.

Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας των Τρικάλων, οι καταστροφές από τις καταιγίδες εντοπίζονται σε καταπτώσεις βράχων.

«Έχουμε ολική καταστροφή σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, μηδικής και στα κηπευτικά» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Προβλήματα στα Γιάννενα

Προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία εντοπίζονται και στο νομό Ιωαννίνων, όπου η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε από την Πέμπτη το βράδυ συνεχίζεται.

Από τα Τζουμέρκα έως την Κόνιτσα σημειώθηκαν κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων και ποτάμια με φερτά υλικά σε πολλά σημεία.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει:

«Σε πλήρη εξέλιξη, βρίσκεται το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση.

Από το πρωί παρεμβάσεις έγιναν ή γίνονται:

Στο Κάτω Ζάλογγο, όπου έχει σημειωθεί κατολίσθηση. Μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας καθώς και την για ανάσυρση Ι.Χ. αυτοκίνητου που έχει εκτραπεί της κυκλοφορίας.

-Στην θέση Κανέττα της Ε.Ο. Ιωαννίνων- ‘Αρτας, στην οποία λόγω κατολίσθησης η κυκλοφορία διεξαγόταν από το ένα ρεύμα.

-Στο 95ο χλμ Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου έχει σημειωθεί εκτεταμένη κατολίσθηση και ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

-Σε Μαυρολάγκαδο – Χρηστούς Τζουμέρκων, για την απομάκρυνση φερτών υλικών.

-Στην επαρχιακή οδό προς ‘Αρματα Κόνιτσα, στην οποία η συγκοινωνία γίνεται με δυσκολία εξαιτίας φερτών υλικών.

-Στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων- Μετσόβου, από Δρίσκο μέχρι Μπαλντούμα όπου έχει σημειωθεί πτώση βράχων

-Στην περιοχή Ελαίας Φιλιατών, για απομάκρυνση φερτών υλικών.

Σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας ‘Αρτας, για απομάκρυνση φερτών υλικών.

Με δεδομένο ότι η βροχόπτωση συνεχίζεται είναι πιθανόν και σε άλλες επαρχιακές ή εθνικές οδούς να σημειωθούν καταπτώσεις για αυτό συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στο υπόλοιπο της ημέρας.

Εκτός αυτών τις πρωινές ώρες υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ζίτσας, που ήδη αποκαταστάθηκε».

Η πρόγνωση του καιρού

Θα συνεχιστούν σήμερα οι βροχές και οι καταιγίδες που θα επεκταθούν και στα ανατολικά. Παράλληλα οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν πτώση.

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, από το απόγευμα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και από τη νύχτα στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και το μεσημέρι στα δυτικά και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί), από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία (με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες), από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 25 και 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 και στο Αιγαίο τους 28 με 29 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ. Θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα