Χάλκη: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Χάλκη: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών
Ροδιακή

Ενενήντα δύο άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής σε μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού δυτικά της Χάλκης. Αγνοούνται δύο παιδιά, αναφέρουν πληροφορίες.

Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνώστου αριθμού ατόμωνστη θαλάσσια περιοχή 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες και κινητοποιήθηκε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Στην περιοχή, προς εντοπισμό ανθρώπων που κινδυνεύουν, έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή, στο σημείο βρίσκεται και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα τουρκικά σκάφη, τα οποία παρενοχλούν τους Έλληνες διασώστες.

Μέχρι τις 11μιση το βράδυ της Τρίτης, είχαν περισυλλεγεί σώοι ενενήντα δύο άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με το militaire, αγνοούνται δύο μωρά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα