Χανιά: Φρικτή μαρτυρία εργαζόμενου στη δομή με τους 68 θανάτους ηλικιωμένων

Χανιά: Φρικτή μαρτυρία εργαζόμενου στη δομή με τους 68 θανάτους ηλικιωμένων
Περιπολικό της αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

"Υπέγραφε τις γνωματεύσεις από απόσταση": Τι δήλωσε σε τοπικά μέσα ένας νέος που εργάστηκε στη δομή ηλικιωμένων με τους 68 θανάτους από ανακοπή.

Ένα τρομακτικό έγκλημα στα Χανιά, με 68 θανάτους ηλικιωμένων, όλοι από ανακοπή καρδιάς, βρίσκεται υπό διερεύνηση από τον Άρειο Πάγο. Ένα νέο παιδί που εργάστηκε για πέντε μήνες στη συγκεκριμένη δομή ηλικιωμένων, ο Δημήτρης Μαυρακάκης, περιέγραψε όσα έζησε.

Ο νεαρός νοσηλευτής προσλήφθηκε τον Απρίλιο του 2020 και έφυγε από τη δομή τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Απαντάει στα όσα είπε η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στο Parakritika.gr για την εργασιακή σχέση που είχαν και πως αυτή κατέληξε, αναφέρεται στο πως τελικά κατέθεσε ενόρκως για την υπόθεση, μετά από παρότρυνση κάποιου που εξακολουθεί και εργάζεται στη δομή, μιλάει για τους 68 φακέλους θανάτων από καρδιακή ανακοπή που εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ καταγγέλλει πως ο γιατρός υπέγραφε από… απόσταση τις γνωματεύσεις.

Ο Δημήτρης τονίζει πως μετά την ανάδειξη του θέματος από το Parakritika.gr στις 24 Μαρτίου θέλησε να καταθέσει και είχε την στήριξη της οικογένειάς του, στην οποία και έλεγε όλα όσα έβλεπε. “Δεν μπορούσα να βγω μόνος μου και να έλεγα συμβαίνει αυτό, συμβαίνει εκείνο… Μόλις το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα και στο πλαίσιο της έρευνας αποφάσισα πως έπρεπε να καταθέσω”, λέει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα