Χανιά: Βρέφος 16 μηνών θετικό στον κορονοϊό

Χανιά: Βρέφος 16 μηνών θετικό στον κορονοϊό
A paramedic wearing a suit to protect against coronavirus, closes the door of an ambulance as an elderly woman of a nursing home, where dozens of residents people have been found positive in COVID-19, is being transferred to a hospital in Athens, Thursday, Oct. 1, 2020. Nationwide, Greece has been experiencing a resurgence of the virus, with the number of new daily cases often topping 300, and both deaths and the number of those in intensive care units rising. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Ενα μωράκι μόλις 16 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Κρούσμα και στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής, αναστέλλονται οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης του κοινού.

Θετικό στον κορονοϊό διαγνώστηκε ένα βρέφος 16 μηνών από τα Χανιά όπως και άλλοι τρεις κάτοικοι της πόλης, ένας 35χρονος δημοτικός υπάλληλος, μια 50χρονη γυναίκα κι ένας άνδρας 75 ετών.

Σύμφωνα με το cretapost που επικαλείται τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κανείς από τους ασθενείς δεν νοσηλέυεται, όλοι βρίσκονται στα σπίτια τους και τόσο οι ίδιοι όσο και το οικογενειακό τους περιβάλλον έχουν πάρει τις κατάλληλες οδηγίες, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τις περιπτώσεις αυτές. Η κατάσταση της υγείας τους μέχρι στιγμής δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, αναστέλλεται από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, η εξυπηρέτηση του κοινού για υπηρεσίες του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, καθώς όπως ανακοίνωσε ο δήμος Χανίων, υπάλληλος του Οργανισμού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Πρόκεται για το ένα απο τα τέσσερα κρούσματα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου «το επιβεβαιωμένο κρούσμα, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του. Για το λόγο αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι του ΔΟΚΟΙΠΠ θα υποβληθούν σε διαγνωστικούς ελέγχους από την Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ.Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των κρουσμάτων COVID-19, θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο του χώρου που στεγάζονται οι Υπηρεσίες του ΔΟΚΟΙΠΠ, όσο και των υπόλοιπων χώρων του κτιρίου του Δημαρχείου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναστολή των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του κοινού, γίνεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών ελέγχων στους εργαζομένους του ΔΟΚΟΙΠΠ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα