Χάος στον Άγιο Δημήτριο: Πιστοί συρρέουν χωρίς μάσκες και φιλούν τις εικόνες

Χάος στον Άγιο Δημήτριο: Πιστοί συρρέουν χωρίς μάσκες και φιλούν τις εικόνες
Γεμάτος πιστούς ο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ MOTIONTEAM

Έντονη ανησυχία από τις εικόνες συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη. Πιστοί συρρέουν χωρίς μάσκες και φιλούν τις εικόνες.

Γεμάτος με πιστούς είναι για δεύτερη ημέρα ο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, καθώς μεγάλος αριθμός πιστών συρρέει στο εσωτερικό του ιερού ναού για να παρακολουθήσει την τελετή.

Την ίδια ώρα που η πανδημία στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε έξαρση – 623 κρούσματα καταγράφηκαν μόλις χθες – η πλειονότητα των πιστών καταφθάνει στον ναό χωρίς να τηρεί τις αποστάσεις, ενώ παράλληλα πολλοί είναι αυτοί που είτε εμφανίζονται εξ αρχής χωρίς μάσκα, είτε αυτή κατεβαίνει προκειμένου να φιλήσουν τις εικόνες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πιστής, η οποία εμφανίζεται στον Άγιο Δημήτριο χωρίς μάσκα λέγοντας ότι “η θρησκεία μας δεν το θέλει αυτό, δεν το πιστεύουμε”.

Οι συστάσεις για την τήρηση των μέτρων από την πολιτική και την θρησκευτική ηγεσία της χώρας φαίνεται να μην είναι αρκετές, ενώ παράλληλα και οι αστυνομικές Αρχές δεν διενεργούν ελέγχους μετά τις αντιδράσεις των ιερέων, όπως μεταδίδει το thesstoday.

Τα μέτρα της αστυνομίας και ειδικά η έντονη αστυνομική παρουσία στην είσοδο και στο εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, δεν άρεσε σε ορισμένους ιερείς που αντέδρασαν. Ένας ιερέας εξέφρασε τα παράπονά του προς τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα;”.

Χρήστες των social media καταγράφουν τις ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού γύρω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου:

Αυτή την ώρα, τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια καθώς από τις 11 τελείται η Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα