Χαρδαλιάς-Κορονοϊός: Και στην Αττική θα κλείνουν τα μπαρ στις 12 – Ειδικά μέτρα για Πάρο-Αντίπαρο

Χαρδαλιάς-Κορονοϊός: Και στην Αττική θα κλείνουν τα μπαρ στις 12 – Ειδικά μέτρα για Πάρο-Αντίπαρο
Ανακοίνωση νέων μέτρων από τον Νίκο Χαρδαλιά. Eurokinissi

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Μειώνεται σε 50 ο αριθμός των καλεσμένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Κλείσιμο εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής, μείωση του ορίου ατόμων για δημόσιες και ιδιωτικές εκδηλώσεις, εφαρμογή των μέτρων του Πόρου σε Πάρο και Αντίπαρο είναι κάποια από τα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά:

– Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 24 Αυγούστου, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

– Εφαρμογή όλου του πακέτου μέτρων Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.

  • Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.
  • Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στα εστιατόρια τα 4, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης
  • Απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί

– Παρατείνεται έως 24 Αυγούστου το πακέτο μέτρων για τον Πόρο, με διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

– Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορονοιό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.

– Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορονοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς όλους:

– Για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

– Σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία. Θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

– Σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.

Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας από τις 6 το πρωί του Δεκαπενταύγουστου έως τις 24 του Αυγούστου. Αυτά περιλαμβάνουν:

-Παρατείνονται τα μέτρα στον Πόρο μέχρι τις 24 Αυγούστου όπου τα καταστήματα θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους στρατοπέδων και κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου στο ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα θα εργάζονται μέσω τηλεργασίας μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, ο οποίος προήδρευσε το πρωί της Παρασκευής στην τακτική σύσκεψη για τον κορονοϊό, απηύθυνε  έκκληση κυρίως προς τους νέους να είναι πιο προσεκτικοί.

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε επίσης έκκληση στους πιστούς για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, να τηρήσουν τα μέτρα που προβλέπονται στους ναούς.

“Φέτος και αυτή ή μέρα θα είναι διαφορετική. Θα την γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες τηρώντας κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί και τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωση του” επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν.

Συγκεκριμένα:

– Ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων εντός των ναών.

– Για τους ναούς άνω των 500 τ.μ. ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων.

Ο υφυπουργός είπε επίσης ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 τα επόμενα 24ωρα σε όλους τους πολίτες της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπου μπορεί να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα και έκανε έκκληση προς όλους, αλλά ιδιαίτερα στους νέους να δείξουν πειθαρχία, για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πιο έντονα μέτρα, που θα είναι καταστροφικά για την οικονομία μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα