Χαρδαλιάς: “Υποδειγματική η συμπεριφορά των Ρομά. Τέσσερα νέα κρούσματα στον οικισμό”

Χαρδαλιάς: “Υποδειγματική η συμπεριφορά των Ρομά. Τέσσερα νέα κρούσματα στον οικισμό”
Συνέντευξη των αρμόδιων για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του κορονοϊού Eurokinissi

"Περνάμε από τη φάση της υπομονής στη φάση της επιμονής και της συνέπειας" είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Τι ανέφερε για τα κρούσματα στη Λάρισα.

Σε 12ωρη βάση πλέον σταθμίζει η Πολιτεία τα δεδομένα ενώ δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, όπως τόνισε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου για τις εξελίξεις γύρω από το κορονοϊό, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφορικά με τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, που έχει τεθεί σε καραντίνα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε έως τώρα έχουν γίνει 362 τεστ σε κατοίκους του οικισμού, από τους οποίους προέκυψαν συνολικά 25 κρούσματα, με τέσσερα από αυτά σήμερα. Από αυτούς, οι 16 έχουν μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης που έχει τεθεί επίσης σε καραντίνα και εφαρμόζεται εσωτερική και εξωτερική περιφρούρηση.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε οικισμούς στα Φάρσαλα, Τύρναβο και Σοφάδες.

Ο Υφυπουργός θέλησε να ευχαριστήσει μάλιστα τους κατοίκους της περιοχής, καθώς στην συντριπτική τους πλειονότητα έχουν κατανοήσει και έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ενώ πρόσθεσε πως οι έλεγχοι της Πολιτείας συνεχίζονται στα αεροδρόμια της χώρας.

Από τις 4 πτήσεις που ήρθαν από χώρες του εξωτερικού χθες με 214 άτομα, ελέγχθηκαν όλοι και εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα 5.500 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα και ελέγχονται καθημερινά.

Κλιμάκιο από την Αθήνα με επικεφαλής τον Υφ.Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα,στην Λάρισα Eurokinissi

 

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τώρα πρέπει να περάσουμε από την φάση της επιμονής στην φάση της υπομονής για να μην αντιστραφεί η έως τώρα εικόνα στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και σε ότι αφορά τις Λαϊκές Αγορές ανέφερε πως με γνώμονα να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται σε αυτές, αποφασίστηκε ο διπλασιασμός τους σε δήμους της Αττικής, δηλαδή από 111 σε 222 που θα λειτουργούν παράλληλα τις ίδιες ημέρες.

Το μέτρο θα ισχύσει από την προσεχή Δευτέρα και οι έλεγχοι όπως τόνισε θα είναι ενδελεχείς, ενώ εξαιτίας μη εφαρμογής των μέτρων, σε τέσσερις Λαϊκές Αγορές επιβλήθηκε 10ημερη αναστολή λειτουργίας στους Δήμους Νεάπολης-Συκεών, Παραλίας Διστόμου, στο Χατζηκυριάκειο και στο Χαϊδάρι.

Πρόσθετα, μετά από εισήγηση και του οικείου Δήμου αποφασίστηκε να περιοριστεί η κίνηση των πολιτών στην περιπατητική ζώνη που είναι εφαπτόμενη στην οδό Ανδρέα Τρίτση, στην περιοχή Νέα Πολιτείας Ευόσμου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το πρωί της επομένης και ολόκληρο το 24ωρο το Σαββατοκύριακο και για 14 ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα