Χειροπέδες σε υπαλλήλους του Αλβανικού ΥΠΕΞ

Κατά την περιπολία που πραγματοποιούσε το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2015, σκάφος του Λιμεναρχείου της Ρόδου, εντόπισε σκάφος το οποίο κινούταν περίεργα, γεγονός που τράβηξε την προσοχή των λιμενικών και να προβούν για έλεγχο. Όμως ο κυβερνήτης του πλοιαρίου δεν συνεργάστηκε καθόλου με τις  εντολές των λιμενικών με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κάνουν ρεσάλτο στο πλοιάριο και να εντοπίσουν ότι μετέφερε μετανάστες. Επ' αυτοφώρω συνέλαβαν τον διακινητή, ενώ στο πλοιάριο καταμετρήθηκαν 120 μετανάστες Συριακής καταγωγής, μεταξύ αυτών πολλά γυναικόπαιδα.
(EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ)
Κατά την περιπολία που πραγματοποιούσε το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2015, σκάφος του Λιμεναρχείου της Ρόδου, εντόπισε σκάφος το οποίο κινούταν περίεργα, γεγονός που τράβηξε την προσοχή των λιμενικών και να προβούν για έλεγχο. Όμως ο κυβερνήτης του πλοιαρίου δεν συνεργάστηκε καθόλου με τις εντολές των λιμενικών με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κάνουν ρεσάλτο στο πλοιάριο και να εντοπίσουν ότι μετέφερε μετανάστες. Επ' αυτοφώρω συνέλαβαν τον διακινητή, ενώ στο πλοιάριο καταμετρήθηκαν 120 μετανάστες Συριακής καταγωγής, μεταξύ αυτών πολλά γυναικόπαιδα. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) EUROKINISSI

Εντοπίστηκαν με χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας και ορίστηκε τακτική δικάσιμος

Σε τακτική δικάσιμο για τις 18 Νοεμβρίου παρέπεμψε ο εισαγγελέας των Ιωαννίνων τους 2 υπαλλήλους του αλβανικού ΥΠΕΞ οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στην Κακαβιά και κατηγορούνται για το άρθρο 141 του ποινικού κώδικα το οποίο αφορά προπαγανδιστικό υλικό που μπορεί να βλάψει φιλικές σχέσεις μεταξύ δυο χωρών.

Ειδικότερα την Κυριακή το απόγευμα οι τελωνειακοί στο μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο των δύο κρατικών υπαλλήλων, οι οποίοι ήταν κάτοχοι υπηρεσιακών διαβατηρίων και εντόπισαν σχολικά εγχειρίδια στα οποία υπήρχαν χάρτες της μεγάλης Αλβανίας, με περιοχές της Ηπείρου και φυλλάδια με αλυτρωτικό περιεχόμενο, τα περισσότερα στην αλβανική γλώσσα.

SHARE:

24Media Network