Χειρουργήθηκαν τα δύο παιδιά που ακρωτηριάστηκαν από βεγγαλικά – Αναρρώνει η 7χρονη με τα εγκαύματα

Χειρουργήθηκαν τα δύο παιδιά που ακρωτηριάστηκαν από βεγγαλικά – Αναρρώνει η 7χρονη με τα εγκαύματα
Πυροτεχνήματα το βράδυ της Ανάστασης Eurokinissi

Σε χειρουργείο υποβλήθηκαν δύο παιδιά, ηλικίας 13 και 14 ετών, που υπέστησαν ακρωτηριασμό από βεγγαλικά, το βράδυ της Ανάστασης. Στο Παίδων "Η Αγία Σοφία" μεταφέρθηκε και ένα 9χρονο αγόρι. Αναρρώνει το 7χρονο κορίτσι από τη Ρόδο.

Για ακόμη μια χρονιά, την εορταστική ατμόσφαιρα επισκίασαν οι τραυματισμοί από βεγγαλικά, καθώς τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη τραυματίστηκαν πολύ βαριά από κροτίδες που έπεσαν το βράδυ της Ανάστασης.

Πολλαπλά εγκαύματα προκάλεσε κροτίδα σε ένα 14χρονο αγόρι στο Αγκίστρι που έχασε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού ενώ τραυματισμό υπέστη και στο δεξί του χέρι.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θύμα του επίμαχου εθίμου έπεσε και ένα 13χρονο αγόρι στη Σύμη με μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του και ταυτόχρονα τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Και τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, όπου χειρουργήθηκαν και βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ένας νεαρός που τραυματίστηκε από δυναμιτάκι, δήλωσε τα εξής: “Όπως πήγα να το πετάξω σκάει κατευθείαν… Πάω να το πιάσω το παίρνω το ανάβω και με το που πάω να το πετάξω σκάει κατευθείαν”.

Ο πατέρας του νεαρού νιώθει τυχερός που δεν συνέβη τίποτε σοβαρότερο στον γιο του, κάτι από το οποίο δεν γλίτωσαν άλλα παιδιά.

“Στην ατυχία τους ήταν τυχερός που δεν έχασε κανένα δάχτυλο. Τα παιδιά να μην ασχολούνται καθόλου με αυτά τα πράγματα γιατί τώρα και σκάνε και γκαζάκια και χίλια δυο και δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό το πράγμα[…] Όπως είπα και προηγουμένως στον γιο μου αυτά πρέπει να σταματήσουν γιατί μπορεί να γίνουν χειρότερα. Όπως ήταν ένα παιδάκι προηγουμένως με 4 δάχτυλα κομμένα. Ήταν πριν από εμάς”.

Νωρίτερα σήμερα, ένα 9χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, το οποίο έχει υποστεί ατελή ακρωτηριασμό δακτύλου του χεριού του και θλαστικό τραύμα στην παλάμη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί μεταφέρθηκε από την Πύλο, ενώ τραυματίστηκε από κροτίδα.

Ρόδος: Με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο ένα 7χρονο κορίτσι

Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα της Ανάστασης 7χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο, καθώς ένα από τα βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν στο χωριό Μασσάρι το τραυμάτισαν προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.

“Καμένο στο πρόσωπο, είναι εντάξει στο σπίτι του, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα[…] Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες”, δήλωσε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης.

Τέσσερις τραυματίες στο Λεωνίδιο Αρκαδίας – Διασωληνώθηκε 27χρονος

Στο Λεωνίδιο Αρκαδίας τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά την ώρα της Ανάστασης στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου όταν ανεφλέγη και εξερράγη κουτί με 30 κροτίδες που μετέφεραν.

Οι άνδρες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να διακομίζονται στην Τρίπολη λόγω των εγκαυμάτων που έφεραν στα χέρια και το στήθος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας 27χρονος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ο οποίος μεταφέρθηκε από το Λεωνίδιο. Βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και φέρει τραύματα στο λαιμό και στον τράχηλο από κροτίδα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα