Ακόμη μία αιματηρή Ανάσταση από βεγγαλικά – Εγκαύματα και ακρωτηριασμοί έξι ατόμων, ανάμεσά τους τρία παιδιά

Ακόμη μία αιματηρή Ανάσταση από βεγγαλικά – Εγκαύματα και ακρωτηριασμοί έξι ατόμων, ανάμεσά τους τρία παιδιά
Πυροτεχνήματα στη Θεσσαλονίκη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά η κακή νοοτροπία και τα δήθεν έθιμα με την ρίψη βεγγαλικών άφησε και αυτή την Ανάσταση πίσω της σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους παιδιά, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Πλήθος περιστατικών με τραυματισμούς από ρίψη βεγγαλικών καταγράφεται σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά την διάρκεια της Ανάστασης.

Παρά τους μαζικούς ελέγχους της Αστυνομίας για τον έλεγχο της διακίνησης και πώλησης βεγγαλικών, για ακόμη μία χρονιά δεν κατέστη δυνατό να αποτραπεί ένας θλιβερός απολογισμός από ακρωτηριασμούς και σοβαρά εγκαύματα και μάλιστα με θύματα παιδιά και νέους ανθρώπους εξαιτίας της κακής νοοτροπίας και των κακώς εννοούμενων εθίμων.

Στο Αγκίστρι τα μεσάνυχτα, την στιγμή της Ανάστασης, ένα 14χρονο αγόρι που βρισκόταν στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, τραυματίστηκε σοβαρά, όταν κροτίδα που κρατούσε στο αριστερό του χέρι εξερράγη με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τέσσερα δάχτυλά του. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε εσπευσμένα με σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι του Πειραιά και συνοδεία Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Στη Σύμη ένας 13χρονος τραυματίστηκε από βεγγαλικό σοβαρά στο χέρι και στο πρόσωπο. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Ιατρείο Σύμης για τις Πρώτες Βοήθειες και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ρόδου με ελικόπτερο. Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκε πλήθος από κροτίδες και βεγγαλικά που κατασχέθηκαν.

Στην Ρόδο ένα 7χρονο κοριτσάκι υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο από ανάφλεξη βεγγαλικών που έριξαν νεαροί την ώρα της Ανάστασης και επίσης χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο.

Στο Λεωνίδιο Αρκαδίας τρεις άντρες ηλικίας 30, 28 και 27 ετών αντίστοιχα τραυματίστηκαν σοβαρά την ώρα της Ανάστασης στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου όταν ανεφλέγη και εξερράγη κουτί με 30 κροτίδες που μετέφεραν.

Από τους τραυματίες σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι ο 27χρονος που εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Γεννηματάς στην Αθήνα, ενώ ενδέχεται να μεταφερθεί από το Νοσοκομείο της Τρίπολης και ο 28χρονος.

Στην Αθήνα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου λίγο μετά τις 11 το βράδυ, ομάδα 80 ατόμων στη θέα αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, αποχώρησαν προς τον Ιερό Ναό Ανάληψης του Κυρίου, στην οδό Λαγουμιτζή, εγκαταλείποντας στο σημείο 56 μπουκάλια με βενζίνη, 8 μπουκάλια με καμένο λάδι, 8 μπιτόνια με βενζίνη και 28 κροτίδες «cobra». Η ομάδα των νεαρών προσπάθησε να επανέλθει στο σημείο για να ανακτήσουν τα κατασχεμένα αντικείμενα και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα αυτή την φορά 100 άτομα φορώντας κουκούλες, πήραν θέση και από τις δύο πλευρές του δρόμου και έριξαν βόμβες μολότοφ στον δρόμο.

Στη Χίο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχειρησιακής δράσης που πραγματοποιήθηκε από ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό αυτοσχέδιων ρουκετών στην περιοχή του Βροντάδου, βρέθηκαν κρυμμένες σε ρέμα και κατασχέθηκαν 479 αυτοσχέδιες ρουκέτες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα