Χιόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Χιόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Το πρώτο χιόνι στο Λιβαδερό του Δήμου Σερβίων kozan.gr

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και τη νύχτα σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Νιφάδες ακόμα και στο κέντρο της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας. Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου η θερμοκρασία έπεσε σε χαμηλά επίπεδα.

Νυμφαίο, Μέτσοβο, Λίμνη Πλαστήρα και άλλες περιοχές είναι κατάλευκες ενώ τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην πόλη της Κοζάνης, σύμφωνα με το kozanimedia.gr. Η χιονόπτωση ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής ενώ ο υδράργυρος πλησιάζει τον 1 βαθμό κελσίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το kozan.gr, χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής και στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, με τη θερμοκρασία να είναι αρκετά χαμηλή, στους 2 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια έπεσαν και στην Στερεά Ελλάδα με την κυκλοφορία να διακόπτεται στο Νομό Ευρυτανίας και συγκεκριμένα:

  • Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Φουρνάς, από την 12 χ/θ έως την 22 χ/θ.
  • Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Κρικέλου, από την 12 χ/θ έως την 25 χ/θ.

Στα λευκά και η Βασιλίτσα Γρεβενών όπου το ύψος του χιονιού φτάνει τα 5 εκατοστά. Η πολιτεία καλεί τους οδηγούς να βάζουν αλυσίδες στα οχήματά τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Χιόνισε και στο Πετρούλι όπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται επί ποδός και καθαρίζουν συνεχώς το οδόστρωμα προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται επί ποδός και καθαρίζουν συνεχώς το οδόστρωμα προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων. Φυσικά οι επισκέπτες ήδη ξεκίνησαν να ανεβαίνουν στα πιο ορεινά με αυτοκίνητα και λεωφορεία προκειμένου να δουν λίγο «λευκό» και να παίξουν στα χιόνια.

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έφθασαν και στο Πήλιο, με τα ορεινά του βουνού να έχουν ντυθεί στα λευκά.

Η χιονόπτωση άρχισε από το βράδυ της Κυριακής και συνεχίστηκε κατά διαστήματα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κινούνται συνεχώς, προκειμένου να αποχιονίζουν τον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς και να κρατηθεί ανοιχτός για όλα τα αυτοκίνητα.

Το χιόνι, που πέφτει και σήμερα, εκτός από τις κορυφές, έχει σκεπάσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, αλλά και τα Χάνια, ενώ η θερμοκρασία στον οικισμό έπεσε στους -2 βαθμούς.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Σήμερα, Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όπου στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 13 με 16 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες έως τις μεσημβρινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα σημειωθούν βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά της δυτικής χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς στα δυτικά και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, και τους 11 με 14 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα