Χίος: Δεν θα πραγματοποιηθεί το έθιμο του ρουκετοπόλεμου φέτος

Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο της Χίου
Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο της Χίου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμία ρουκέτα δεν πρόκειται να πέσει φέτος στο Βροντάδο της Χίου, όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου, λόγω του κορονοϊού.

Δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου, το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου. Οι «ρουκετατζήδες» από τις ενορίες της Παναγιάς Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου που έκαναν τα μεσάνυχτα, του Μεγάλου Σαββάτου «τη νύχτα μέρα» με τις χιλιάδες ρουκέτες που εκτόξευαν, οι μεν στο καμπαναριό και τον τρούλο της εκκλησίας των δε, αποφάσισαν να δεν πρόκειται να ρίξουν ρουκέτες, συμβάλλοντας στα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας.

Στο μεταξύ, το Μεγάλο Σαββάτο, έξω από το Ναό της Ευαγγελίστριας Χίου έγινε η προσαγωγή γυναίκας η οποία αποπειράθηκε να μπει στο ναό της ώρα που πραγματοποιείτο η λειτουργία της πρώτης Ανάστασης και οι πόρτες ήταν ανοιχτές.

ADVERTISING

Η γυναίκα ήθελε να μπει μέσα στο Ναό αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικούς, που βρίσκονταν εκεί εξηγώντας και σε άλλους πολίτες που είχαν προσέλθει, δεδομένων των ανοικτών θυρών του ναού και των μεγαφώνων που είχαν τοποθετηθεί έξω από αυτόν, ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος. Στο επεισόδιο επενέβη ο ιερέας του ναού που βγήκε έξω από αυτόν, διαμαρτυρόμενος για το κλείσιμο των εκκλησιών και το επεισόδιο, και ο οποίος στη συνέχεια προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα της Χίου.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Πάσχα
SHARE:

24Media Network