Χίος: Ψαροντουφεκάς που πήγαν να τραβήξουν στην Τουρκία-"Ρίχναν απόνερα εναντίον μας"

Χίος: Ψαροντουφεκάς που πήγαν να τραβήξουν στην Τουρκία-"Ρίχναν απόνερα εναντίον μας"

Τις στιγμές αγωνίας που πέρασε περιέγραψε ένας από τους δύο ψαροντουφεκάδες, που βρέθηκαν στο επίκεντρο νέου επεισοδίου με τουρκικά σκάφη.

Τις στιγμές αγωνίες που πέρασαν στην περιοχή της νησίδας Βάτου των Οινουσσών περιέγραψε  ο ψαροντουφεκάς, Α. Κοντός, που μαζί με τον φίλο του, Δημήτρη Ζαννάρα, αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές ενός ακόμη επεισοδίου στο Αιγαίο.

Όπως ανέφερε στο Politichios.gr, η τουρκική ακτοφυλακή πέρασε στην ελληνική πλευρά κάνοντας νόημα στους δύο ψαροντουφεκάδες να τους πλησιάσουν. "Στην αρχή και για αρκετή ώρα νομίζαμε ότι πρόκειται για Frontex γιατί δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει ότι ήταν Τούρκοι. Ακόμα και όταν μας προσέγγισαν μιλούσαν πολύ καλά Αγγλικά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι όταν μίλησαν με τα κινητά τους και τους δόθηκε εντολή να μας πάρουν τα στοιχεία. Επιπλέον μας είπαν ότι θα πρέπει να δεθούμε με αυτούς για να μας τραβήξουν. Ευτυχώς αυτό αποτράπηκε από την παρουσία του Λιμεναρχείου της Χίου".

Αμέσως μετά το σκάφος των ψαροντουφεκάδων πήγε πίσω από το ελληνικό σκάφος όταν τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα. "Ήταν λες και κινούταν εναντίον μας. Δημιούργησαν μεγάλα απόνερα και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε πίσω από το σκάφος του Λιμενικού", κατέληξε.

ADVERTISING
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Προσπάθησαν να τραβήξουν ψαροντουφεκά στην Τουρκία

SHARE:

24Media Network