Χίος: Τραυματισμός ανήλικου μετανάστη που κρύφτηκε σε νταλίκα για να ταξιδέψει στον Πειραιά

Χίος: Τραυματισμός ανήλικου μετανάστη που κρύφτηκε σε νταλίκα για να ταξιδέψει στον Πειραιά

Σε μία νταλίκα κρύφθηκε ένας 15χρονος Αλγερινός στην προσπάθειά του φύγει από το νησί

Ένας 15χρονος ασυνόδευτος μετανάστης από την Αλγερία τραυματίσθηκε το βράδυ της Παρασκευής το στο χέρι κατά την προσπάθειά του να κρυφτεί σε νταλίκα φορτηγού, προκειμένου να διαφύγει με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά.

Την τελευταία στιγμή και διαισθανόμενος ότι κινδυνεύει εγκατέλειψε την κρυψώνα του κοντά στη ρόδα του οχήματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι.

Ακολούθησε η παράδοσή του στο Λιμεναρχείο απ' όπου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αναμένεται να μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Χίο.

Σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου, Χρήστο Φραγκιά, ο οποίος μίλησε στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, το φαινόμενο πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθούν να κρυφτούν στα φορτηγά και να εισέλθουν στα πλοία της γραμμής είναι σχεδόν καθημερινό.

Μάλιστα επειδή πραγματοποιείται έλεγχος πριν την είσοδο των φορτηγών στην αποβάθρα, εν αναμονή του πλοίου, οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν κολυμπώντας να φτάσουν στο σημείο στάθμευσης των φορτηγών αλλά και πάλι γίνονται αντιληπτοί από το προσωπικό υπηρεσίας του Λιμεναρχείου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάργα: Εντοπίστηκε ιστιοπλοϊκό με 93 μετανάστες και πρόσφυγες

Μυτιλήνη: Σε απεργία πείνας προχώρησαν 12 πρόσφυγες στη Μόρια

Συλλήψεις ακροδεξιών για επιθέσεις κατά προσφύγων στη Χίο

SHARE:

24Media Network