Χονγκ Κονγκ: Το μοντέλο που πιάστηκε με κοκαΐνη μιλά για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή

Χονγκ Κονγκ: Το μοντέλο που πιάστηκε με κοκαΐνη μιλά για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή

Ποιους "δείχνει" για αυτουργούς της "πλάνης" θύμα της οποίας, όπως υποστηρίζει, έπεσε, κατά το ταξίδι της στο Χονγκ Κονγκ όπου και συνελήφθη και κρατείται.

Tο 22χρονο μοντέλο που συνελήφθη πριν από 15 μήνες στο Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές της, “ξεσπά” μέσω του δικηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου.

Η ίδια υποστηρίζει πάντα ότι έπεσε θύμα Ρουμάνου φίλου της από την Μυτιλήνη, καθώς και ενός ακόμη άνδρα Ρουμανικής καταγωγής που, όπως αναφέρει, την έπεισαν να ταξιδέψει μαζί τους στο Χονγκ Κονγκ, κάνοντας πρώτα στάση στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

Εκεί ο φίλος της, της ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσουν χωριστά το ταξίδι, δίνοντας της έναν σάκο με ρούχα – όπως της είπε – που είχε αγοράσει στην στάση αυτή. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο φίλος της, την ενημέρωσε πως θα έφευγε την επόμενη μέρα γιατί υπήρχε θέμα με την έκδοση του διαβατηρίου του.

Στον τελωνειακό έλεγχο στο Χονγκ Κονγκ είδε για πρώτη φορά – σύμφωνα με τον ισχυρισμό της – το διπλό πάτο του σάκου με τα ναρκωτικά που κουβαλούσε. “Έμεινα κόκαλο όταν μου έδειξαν το τεστ. Για ποιο λόγο να είχα εγώ κοκαΐνη μαζί μου;”, ακούγεται να αναφέρει η ίδια.

Περιγράφοντας τις συνθήκες κράτησής της, η Ειρήνη αναφέρει πως οι γυναίκες στη φυλακή την υποδέχθηκαν θερμά από την πρώτη στιγμή. “Μου τραγούδησαν στα αγγλικά και το “χρόνια πολλά”. Ο Θεός ξέρει πως είμαι αθώα, είναι ένας Γολγοθάς που περνάω και θα έρθει η λύτρωση”, ακούγεται να αναφέρει.

Η δίκη του μοντέλου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου και θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Εκεί θα βρίσκονται τόσο οι γονείς της όσο και ο Έλληνα δικηγόρος της, που εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης. Κατάθεση – κλειδί θεωρείται αυτή του επικεφαλής του τελωνείου του αεροδρομίου στο Χονγκ Κονγκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα