Χωρίς πιστοποιητικό βαρών η αίτηση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Κατοικίες στην Αθήνα
Κατοικίες στην Αθήνα EUROKINISSI

Απλοποιείται κατά το δυνατόν η ένταξη στο νέο νόμο Κατσέλη. Τι προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Καταργείται η υποχρέωση υποβολής πιστοποιητικού βαρών μαζί με την αίτηση για υπαγωγή στο νέο νόμο Κατσέλη.

Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης, αίρεται η υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού βαρών από τα υποθηκοφυλακεία κατά την αίτηση προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους ενδιαφερομένους.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν το σημείο στο οποίο καθυστερούσαν όλες οι αιτήσεις για την υπαγωγή στο νέο νόμο Κατσέλη, αφού η έκδοσή του καθυστερεί κάποιες φορές υπερβολικά από τις τράπεζες.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι από τον Ιούλιο που άνοιξε η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν διεκπεραιωθεί οι υποθέσεις μόλις 2 από τους 16.562 χρήστες που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης.

Με την απόφαση αυτή γίνεται ένα σημαντικό βήμα απλοποίησης των διαδικασιών για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προκειμένου χιλιάδες πολίτες να διευκολυνθούν και να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση για επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων μέσα από τη σχετική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κόκκινα Δάνεια
SHARE: